Ventspils Amatu mājā trešdien, 20. martā, plkst. 18 notiks stāstnieku vakars Reiz marta vakarā..., uz kuru tiek aicināti visus stāstu un teiku mīlētājus atzīmēt brīdi, kad diena beidzot kļūst garāka par nakti.

Trešdienas vakars ir pēdējais brīdis, kad var paspēt izstāstīt garumgaros stāstus, kas daudzsološi iesākas: reiz sen senos laikos, kad diena bija garāka par nakti vai vasaras bija tik garas kā tagadiņ’ ziemas utt.

 

Tāpēc tieši 20. martā, kad vēl ir „garš laiks” tiek svinīgi atzīmēta Pasaules stāstu diena. Amatu mājas Stāstnieku vakaru vadīs LU filologs un stāstnieku kustības aizsācējs Latvijā - Guntis Pakalns, bet neparastus stāstus no teātra dzīves stāstīs Ventspils novada Tautas teātru aktieri.

 

Labs stāstnieks stāstā noteikti ietvers kādu secinājumu un pamācību. Piemēram, „.... pīpēšanu un tabakas šņaukšanu iemācījušies arī citi ļaudis un netiek vairs no šā pekles paraduma vaļā”. Tas notika toreiz, kad mūspusē teātris vēl nebija. Tad dzīvoja kāds vīrs, kurš zināja teikt... Ko nu kurš zinās teikt, varēs ieklausīties 20. marta vakarā, kad klausītājus un viesus sagaidīs Ventspils muzeja pedagoģe un stāstniece - Līga Reitere.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: