Skolēni no vairākām skolām pulcējās Ventspils Jaunrades namā, lai sacenstos izmantojot savu balss intonāciju, toni, tembru un uzsvaru. Vairākās vecuma grupās skolēni uzstājās, lai, lasot skaistus dzejoļus un prozas darbus, pārliecinātu žūriju, ka tieši viņu runas māksla ir labākā.

Konkurss bija sadalīts piecās grupās, no kurām katrā tika noteikts labākais runātājs:

 

1. klašu grupā – Elza Plostniece – Centra sākumskola, 1. klase, skolotāja Benita Freimane

2.-3. klašu grupā – Līva Maļaukina – 2. pamatskola, 3. klase, skolotāja Eva Zariņa

4.-6. klašu grupā – Terēza Tīrmane – Centra sākumskola, 4. klase, skolotāja Līga Neliusa

7.-9. klašu grupā – Klāvs Spruģevics – 1. ģimnāzija, 8. klase, skolotāja Ilze Liepiņa

10.-12. klašu grupā – Edīte Beķere – 1. ģimnāzija, 11.klase, skolotāja Liena Kukaine.

 

Īpaša nominācija, bija teatrāli-literālais uzvedums. Par labāko tika atzīts Centra sākumskolas 3.a klases uzvedums „Brūno lāču pasaka”, kas veidots pēc Imanta Ziedoņa „Brūnās pasakas”un „Lāču pasakas”, skolotāja Vija Draviņa.

 

Izvēloties fragmentus runai, bērni un jaunieši izmantoja labi zināmo un tautā iemīlēto autoru darbus. Īpaši populāri bija Imanta Ziedoņa, Aspāzijas un O.Vācieša dzejoļi. Konkursa dalībniece, 10. klases skolniece Darja Grinceviča skaidro, kāpēc izvēlējusies Aspāzijas dzejoli „Dzimtene”: „Man šis dzejolis liekas personisks, saskatu tajā līdzību ar pašas un savu līdzgaitnieku dzīvi.” Darja konkursā piedalās, jo skolā īpaši mīl mācīties valodas. Viņa mācās vācu, angļu un latviešu valodu, kā arī cer nākotnē savu profesiju saistīt ar humanitārajām zinībām.

 

Konkurss „Ievelc dziļā elpā savu Latviju!” ir pēdējais posms, pirms jaunieši dosies uz novada skati, kur pārstāvēs savas skolas un pilsētu. Kurzemes novada skatē 11. aprīlī Tukumā piedalīsies Centra sākumskolas uzvedums un divas runātājas – Elza Plostniece un Terēza Tīrmane.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: