Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp

Vēlreiz ievāc biomasas paraugus

Šonedēļ, kad pilsētas katlumājā iedarbināti divi jaunie apkures katli, kuros izmanto biokurināmo, Latvijas Valsts mežzinātnes institūta Silava pētnieki Vārves pagasta z/s Stepnieki II novākuši biomasas paraugus, ko izmantos, lai pētītu, cik izdevīgi ir mūspusē audzēt bioenerēģētiskās kultūras.   

Svētkos uzsies pionieru kaklautus

Šonedēļ Ventspils 5. vidusskolas kolektīvs dzīvo skolas 40. jubilejas gaisotnē. Lai iepriecinātu cits citu, kā arī skolas bijušos darbiniekus un absolventus, bērni un skolotāji gatavo dažādus pārsteigumus.

2.lpp. Viedoklis: «Lielais Ziedonis» laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Mūžībā aizgājis izcilākais šī laika dzejnieks Imants Ziedonis. Tas bija cilvēks, kas ar mums, zemes cilvēkiem, dzejā sarunājās Dieva vārdiem. Katra viņa izteiktā atziņa vai rakstītais vārds lika un joprojām liks iedziļināties, aizdomāties. Viņa domu gājienam bija diženākā ērgļa lidojums, kuram ne vienmēr citi tika līdzi, kas ne vienmēr tika saprast vai izprasts pilnībā un uzreiz.»

3.lpp.

Malkas pirkšana kā loterija

Malkas daudzums, ko pircējam atved tirgotājs, dažkārt nesakrīt ar gaidīto. Galvu jauc dažādās malkas mērvienības, bet dažkārt vaina meklējama pārdevēja negodīgumā.

Pasaule uz mirkli apstājusies. Ziedonis Visumā

Mēness esot raudājis trešdienas vakarā, kad debesīs cēlās Dižgara dvēsele. Imants Ziedonis mūs atstāja 27. februārī 79 gadu vecumā.

4.lpp. Izglitība. Prom no sekluma un paviršības

Šogad skatuves runas un literāro uzvedumu konkursa tēma bija Ievelc dziļā elpā savu Latviju. Prasmi uzstāties Jaunrades namā rādīja 37 individuālie dalībnieki un trīs kolektīvi.

Skolas ballīte pirmiņiem

Ventspils 6. vidusskola, noorganizējot pasākumu 100 dienas skolā, vēlējusies sagādāt prieku pašiem mazākajiem skolas audzēkņiem – pirmklasniekiem.

5.lpp. Veselības aprūpe. Poliklīnikai finansējums pietiekams

Ventspils poliklīnika ar finansējumu ir apmierināta, jo kopumā tas ir lielāks nekā pagājušajā gadā. Tostarp ārstu speciālistu darba nodrošināšanai finansējums piešķirts iepriekšējā gada izstrādes līmenī.

Veselības aprūpi iedzīvotājiem nodrošinās

Veselības aprūpi pamatā finansē no valsts budžeta. Ventspils poliklīnikai valsts finansējums ir piešķirts pietiekamā apjomā, tikmēr Ziemeļkurzemes reģionālajai slimnīcai, visticamāk, vēl nāksies pacīnīties par papildu valsts finansējuma piesaisti. Tomēr uztraukumam nav pamata – visi pacienti, kuriem būs nepieciešama neatliekama palīdzība, to arī saņems. Turklāt, pateicoties pašvaldības finansiālajam atbalstam, mūsu pilsētas veselības aprūpes iestādes ir priviliģētākā stāvoklī.

6.lpp. Sports. Vieglatlētiem starptautiskie mači

Mūsu pilsētas un novada vieglatlēti ar mainīgām sekmēm startējuši Baltijas valstu kausa izcīņas sacensībās vieglatlētikā U18 vecuma grupā, bet savukārt Māra Grīva guvusi kārtējos panākumus ASV.

Domās jau izslēgšanas spēlēs

Jaunajā sieviešu basketbola līgā sākušās otrās kārtas spēles, un tās ļoti pārliecinoši iesākušas BK Ventspils basketbolistes, kas guvušas divas pārliecinošas uzvaras, tādējādi jau praktiski nodrošinot vietu arī izslēgšanas mačos.

Pirmie vārti treniņnometnē Turcijā

FK Ventspils futbolisti treniņnometnē Turcijā aizvadījuši vēl divas pārbaudes spēles, abas reizes tiekoties ar Baltkrievijas čempionāta augstākās divīzijas vienību Torpedo-BelAZ (Žodino). Jāpiebilst, ka vienā no spēlēm mūsējie beidzot izcēlušies arī ar vārtu guvumu.

7.lpp. Intervija. Pēdējais no restorānu mūzikas laikmeta

Sergejs Somiks ir muzikants un pedagogs, kura daiļradē savienojušies divi laikmeti, divas kultūras – pagājušā gadsimta beigu restorānu mūzikas kultūra un mūsdienu vietējās mūzikas kultūra, kas ietver kā retromūziku, tā arī jauno muzikantu daiļradi. Somika daiļrades pirmssākumi sakrita ar restorānu mūzikas uzplaukumu Ventspilī, kad restorānos Kosmoss, Baltika, Sārtās buras, Karavella ne vienmēr varēja atrast galdiņu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: