Laikraksta “Ventas Balss” trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Pilsētā par nekustamo īpašumu maksā mazāk

Šogad Ventspils pašvaldība saglabājusi faktiskās atlaides vairumam tās administratīvajā teritorijā reģistrēto iedzīvotāju, piemērojot nekustamā īpašuma nodokli. Nodokļa pieaugums, tāpat kā pērn, ierobežots ar 25%.

Čerņavskis pasaules kausa desmitniekā

Baltkrievijā, Minskā, notika pasaules kausa posms sambo, kurā startēja arī mūsu sporta skolas Spars pārstāvis Artūrs Čerņavskis, kas turnīra ceturtdaļfinālā tikai ar 6:7 piekāpās pagājušā gada Eiropas vicečempionam gruzīnam Besarionam Berulovam, tādējādi ierindojoties dalītajā 8.–9. vietā.

 

2.lpp. Viedoklis: „Importa eksperti”, laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Ķīļa ķīlnieki - izglītības un zinātnes ilgtspējīgas attīstības ķīla? Lūk, tāda vārdu spēle sanākusi vienam no komentētājiem pie raksta Augstskolas satrauktas par akreditācijas procesa iespējamu sadārdzināšanos. Izglītības un zinātnes ministrija ir izdomājusi, ka Vācijas Augstākās akreditācijas aģentūra ASIIN ieviesīs skaidrību augstskolu, koledžu un studiju virzienu novērtēšanā.»

3.lpp.

Aicina norādīt stārķu ligzdošanas vietas

Iecerēts katru gadu uzsliet pa stabam, kas būtu piemērots stārķu ligzdu vīšanai. Tāpēc iedzīvotāji aicināti ziņot par vecajām stārķu ligzdošanas vietām.

Rēķini atkarīgi no apsaimniekotājiem

Lai arī janvāris Ventspilī bija siltāks par decembri, apkures rēķini daudziem ventspilniekiem pagājušajā mēnesī pieauguši. Iedzīvotājiem par to ir jāinteresējas pie savu māju apsaimniekotājiem, uzskata Ventspils siltums.

4.lpp. Politika.Imitētas pārmaiņas pašvaldībās

Pēdējo nedēļu laikā Saeimā pieņemti vairāki lēmumi, kas ietekmēs pašvaldību darbu. Tiesa, deputāta skaita samazinājums Ventspils novadu, visticamāk, skars vien pēc 2017. gada vēlēšanām. Savukārt pilsētā deputātu skaits paliks nemainīgs.

Atkal grib apiet pašvaldības

Latvijas Pašvaldību savienība, lai izvairītos no pērnā gada rūgtās pieredzes, sarunas ar valdību par nākamā gada budžetu vēlas sākt jau tagad. Taču premjers piedāvā vienoties vien četras dienas pirms budžeta iesniegšanas Saeimā.

Taisnīgu samaksu valdošie neatbalsta

Saeima ratificējusi pārskatīto Eiropas Sociālo hartu, taču neatzīst punktu, kas strādājošiem nosaka tiesības uz tādu atalgojumu, kas nodrošina ģimenēm pienācīgus dzīves apstākļus. Opozīcijas deputāti sašutuši un pauž nožēlu, ka fiskālā disciplīna valdībai ir svarīgāka par cilvēkiem.

5.lpp. Novadā. Liek gādāt mantiņas cūkām

Jaunās ES direktīvas paredz, ka no šā gada cūku audzētājiem sivēnmātes un jauncūkas jānodrošina ar dabīgu materiālu rotaļu priekšmetiem.

Arī ugālnieki var saņemt 100%

Īrnieki, kas dzīvo pašvaldības uzņēmuma Ugāles nami apsaimniekotajos dzīvokļos, tāpat kā jebkurš cits pašvaldības dzīvokļa īrnieks, var saņemt kompensāciju 100 % apmērā par ieguldījumu pašvaldības dzīvojamajā fondā.

Realizēs ūdenssaimniecības projektus

Novada dome nākamajā projektu konkursa kārtā startēs ar trim ūdenssaimniecības attīstības projektiem – Zūru ciemā, Jūrkalnē un Piltenē (2. kārta).

6.lpp. Sports. Zvejnieks nokļūst tuvu goda pjedestālam

Eiropas Jaunatnes ziemas festivālā par patīkamu pārsteigumu parūpējies šorttrekists Roberts Jānis Zvejnieks. Izcīnot ceturto un piekto vietu divās no trim distancēm, viņš spēja iekļūt labāko sešniekā.

Honda un 9911 – labākās telpu futbolā

Noskaidroti Nāc un sporto! un Tex Mex kausa izcīņas labākie telpu futbolisti – spēcīgākajā Zelta grupā par tiem kļuva Hondas spēlētāji, bet Veterānu 40+ grupā uzvaras laurus plūca 9911.

7.lpp. Intervija.Šauriņš par garlaicību nesūdzas

Tirgus direktors RAITIS ŠAURIŅŠ pagājušomēnes atzīmēja apaļu dzīves jubileju – 60. «Tāds jocīgs cipars...» saka Šauriņš. «Pašam neliekas, ka tie daudzie desmiti pagājuši, bet, kad paskatās pasē – tur tie ir.» Kādreiz šāds cipars atvēlēja doties pensijā, bet šodien par atpūtu un laiskām dienām nav ko sapņot. Tirgus direktoram darba pilnas rokas – gan tirgū, gan mājās, turklāt arī vaļasprieks vedina kārtīgi izkustēties. Šauriņš piekrīt teicienam – katrs cilvēks ir tik vecs, cik viņš jūtas. 60 gadi – vai tiešām?

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: