No 11. līdz 14. februārim pilsētas un starppilsētu autobusu maršrutos, ko apkalpo pašvaldības SIA „Ventspils reiss”, kā arī autoostā, tiks organizēta aptauja, kuras mērķis ir noskaidrot pasažieru viedokli par sabiedriskā transporta pakalpojumu kvalitāti un autoostas izmantošanas paradumiem.

Februāra aptauja tradicionāli tiek veikta sadarbībā ar Ventspils 6. vidusskolu, kuras skolēni projektu nedēļā iepazīstas ar brīvprātīgo darba specifiku. Šogad skolēni uzrunās gan sabiedriskā transporta pasažierus pilsētas un starppilsētu maršrutos, gan arī autoostas apmeklētājus un vienkāršus garāmgājējus.

 

Aptauja organizēta ar mērķi:

  • noskaidrot pasažieru apmierinātības līmeni ar sabiedriskā transporta pakalpojumiem pilsētas autobusu maršrutos, kā arī izzināt vēlmes par nepieciešamajām izmaiņām šajos maršrutos;

  • noskaidrot iedzīvotāju vēlmes, lai uzlabotu pakalpojuma kvalitāti pilsētas maršrutos, kas apkalpo pieturas „Kursa” un „Kurekss”;

  • noskaidrot pasažieru apmierinātības līmeni ar pakalpojuma kvalitāti starppilsētu maršrutos;

  • noskaidrot autoostas apmeklētāju apmierinātību ar iespējām saņemt dažādus pakalpojumus, to kvalitāti, kā arī izpētīt, kas būtu jāmaina autoostas pakalpojumu klāstā.

Intervētājiem pie apģērba redzamā vietā būs piestiprināta pazīšanās zīme - vizītkarte. Iedzīvotāju aptaujāšanai plānots izmantot intervijas metodi, tas ir, respondentam pašam nevajadzēs aizpildīt aptaujas lapu – to izdarīs intervētājs.

 

Mārketinga pasākumu ietvaros arī iepriekš pašvaldības SIA „Ventspils reiss” ir veiksmīgi sadarbojies ar pilsētas skolām, iesaistot skolēnus gan radošo darbu konkursos, gan satiksmes drošības pasākumos. Sadarbība projektu nedēļas ietvaros tiek realizēta jau trešo gadu, un skolēnu veikums ir bijis ne tikai teorētisks – tam ir arī praktiski rezultāti. Piemēram, pagājušajā gadā, pamatojoties uz skolēnu veiktās aptaujas rezultātiem, tika veiktas izmaiņas maršrutos uz Tārgali, Pilteni un Priekšpilteni.

 

Pašvaldības SIA „Ventspils reiss” lūdz ar sapratni izturēties pret brīvprātīgā darba veicējiem un aktīvi iesaistīties aptaujā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: