Arī šogad Ventspils skolēniem Jaunrades namā būs iespēja apgūt astronomiju zinoša pasniedzēja vadībā.

Pirmā nodarbība notiks šo sestdien, Ventspils Jaunrades namā plkst. 10:30, par tēmu – „Pasaules gals un kāpēc tas nenotika 2012. gadā”. Lekcijas vadīs Jānis Dalbiņš, kurš uz nodarbībām gaida ieinteresētus skolēnus no 1. līdz 12. klasei. Dotajā brīdī pieteikušies jau 13 audzēkņi, bet iespējams uzņemt vēl vairāk interesentu, tāpēc sestdien gaidīts ir ikviens.

 

Astronomijas nodarbības turpmāk notiks gan sestdienās, gan svētdienās 10.30 aptuveni stundas un 20 minūšu garumā. Plānotās nodarbības būs īpaši vērtīgas, jo bērni tajās ne vien klausīsies un mācīsies, bet arī paši izmantos planetāriju, lai labāk izprastu debesu un kosmosa uzbūvi. Labvēlīgos laika apstākļos būs arī iespēja izmantot teleskopus. Nodarbībās audzēkņi mācīsies ne tikai astronomiju, bet arī atbildību pret viņiem uzticētajām lietām un pret savu darbu.

 

Par plānoto astronomijas pulciņu Jānis Dalbiņš izsakās mazliet tēlaini: „Ja cilvēks nevēlas izpētīt to, kas ir apkārt, viņš vairs nav cilvēks. Astronomija ir tā zinātne, kura pēta visu, kas ir apkārt mūsu planētai. Jaunieši, kas nāks un mācīsies varēs paplašināt savu pasaules un dzīves redzējumu. Apgūstot astronomiju, var tikai iegūt.”

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: