Laikraksta “Ventas Balss” pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Būšnieku ezerā noslīcina auto

Kādam karstgalvim nepatīkami beigusies vēlme paslidināties pa Būšnieku ezera ledu. Auto nu guļ ezera dibenā, bet viņam pašam, par laimi, izdevies no tā izkļūt dzīvam.

Ledus halli paraksta, BMX – projektē

Olimpiskais centrs Ventspils parakstījis līgumus divu ievērojamu projektu realizēšanai – paraksti likti uz vienošanās par Ledus halles rekonstrukciju un BMX halles projektēšanu.

 

2.lppViedoklis: “Eiroremonts”, laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Pēdējos gados visā Latvijā notiek visaptverošs eiroremonts visās dzīves nozarēs un jomās; reti kam ienāk prātā aizdomāties, cik patiesībā šīs izmaiņas ir vērtas un uz ko tās mūsu sabiedrību virza.»

3.lpp.

Labiekārtos vēl vienu iekškvartālu Pārventā

Pilsētas pašvaldība sākusi izskatīt priekšlikumu labiekārtot vēl vienu lielu daudzstāvu dzīvojamo māju rajonu Pārventā – starp Embūtes–Celtnieku–Ugāles ielu.

Ventspilniekiem būs priekšrocības

Tiem īpašumiem, kas degradē pilsētas vidi, šogad tiks piemērota paaugstināta nodokļa likme – 3%, tāpat kā graustiem. Savukārt tiem īpašniekiem, kas nav deklarēti Ventspilī, sākot no šā gada 1. aprīļa, būs jāmaksā pilna NĪN likme. 

4.lpp. Kriminālziņas. Avāriju skaits pieaug, pārkāpumu mazāk

Pagājušajā gadā Ventspilī un novadā notikušajās avārijās ievainoti 35 un bojā gājuši trīs cilvēki. Savukārt ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu kopumā bijis mazāk.

Noziedzība pieaugusi par 3%

Lai arī Valsts policijas Ventspils iecirkni turpina vajāt kadru trūkums, tomēr izdevies pagājušo gadu pabeigt ar labākiem noziegumu atklāšanas rādītājiem.

5.lpp. Kultūra.Jāmeklē savs stils, mocīties nav vērts

Ziemā, kad pietrūkst krāsu, ir vērts apskatīt Elitas Patmalnieces darbus. Tas izdarāms teātra namā Jūras vārti.

Īpašais un elitārais Rūdolfs Pinnis

«Tam čalim gan labi sanāk!» ieraudzījis vecmeistara Rūdolfa Piņņa darbus, savulaik iesaucies kāds gados jauns izstādes apmeklētājs. Tas ir tikai viens piemērs, kurš raksturo gleznotāja laikmetīgo stilu.

Skolēnu zīmējumi rotā kalendāru

Vācu savienība izdevusi izdevusi kalendāru, kurā izmantoti skolēnu zīmējumi. Visvairāk tos iesniedza 4. vidusskolas audzēkņi.

6.lpp. Sports. VTO noslēdz pirmo apli bez zaudējumiem

Noslēgušās Kuldīgas atklātā čempionāta telpu futbolā regulārā turnīra pirmā apļa spēles, pēc kurām vadībā ar trim uzvarām un vienu neizšķirtu atrodas VTO spēlētāji.

Frisbijistiem kārtējās uzvaras Latvijā

Latvijas telpu frisbija čempionātā veiksmīgi turpina cīnīties Flying Worms frisbijisti, kas trešās kārtas spēlēs guvuši divus panākumus, tādējādi ar septiņām uzvarām un vienu zaudējumu saglabājot otro vietu tā kopvērtējumā.

Ventspilnieki – starp labākajiem ekstrēmistiem

Pirmo reizi Latvijas ekstrēmo sporta veidu vēsturē pasniegtas Latvijas skeitparku gada balvas, ar ko apbalvoti labākie braucēji BMX frīstailā, MTB frīstailā, skeitbordā un ekstrēmajā skrituļslidošanā.

7.lpp.

Dokuments kļuvis vizuāli prastāks

Dokumenti, ko izsniedz dzimtsarakstu nodaļās, no šā gada 1. janvāra būtiski mainījuši savu vizuālo noformējumu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: