Turpmāk piekrastes zvejnieki drīkstēs sezonas laikā pašpatēriņam nozvejot 200 kilogramus mencu, paredz valdības pieņemtie grozījumi noteikumos "Par rūpnieciskās zvejas limitiem un to izmantošanas kārtību piekrastes ūdeņos".

Grozījumi paredz, ka turpmāk piekrastes pašvaldībām, kurām ir noteikts mencu nozvejas apjoma limits, būs iespēja ar savu lēmumu nodalīt pašpatēriņa vajadzībām ne tikai zvejas rīku limita daļu, bet arī atsevišķu mencu nozvejas apjoma limita daļu, kas nepārsniegtu 5% no kopējā mencu nozvejas apjoma limita.

Līdz ar to tiks dota iespēja katram zvejniekam pašpatēriņa zvejai iedalīt gada mencu nozvejas apjomu, kas nav lielāks par 200 kilogramiem.

Tāpat grozījumi paredz, ka Jūrmalas pilsētas pašvaldībai šogad tiks papildus piešķirts reņģu tīkla limits - 30 tīkli - izmantošanai specializētai salaku zvejai laikā līdz 15. aprīlim. Tāpat arī Ventspils novada pašvaldībai papildus piešķirts viens velkamā vada limits.

Papildu limiti piešķirti likumā noteiktajā kārtībā pēc saskaņošanas ar pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātnisko institūtu "Bior" un saskaņā ar pašvaldību iepriekš izteiktiem lūgumiem. Limiti tiks iedalīti pašvaldību teritoriju zvejniekiem saskaņā ar noslēgtajiem līgumiem.

Noteikumi attiecas uz piekrastes ūdeņu komerczvejniekiem un pašpatēriņa zvejniekiem. Pēc Valsts vides dienesta Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes informācijas, licences zvejai jūras piekrastes ūdeņos pērn tika izsniegtas 1164 personām, tajā skaitā 182 licences komerczvejai un 982 licences zvejai pašpatēriņam.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: