15. janvārī plkst. 18.00 Liepājas teātris ventspilniekiem Jūras vārtos piedāvās izrādi visai ģimenei Sniegbaltītes skola.

Vecākās un vidējās paaudzes skatītājiem droši vien atmiņā saglabājies 1954. gada radioiestudējums "Sniegbaltītes skola", kur dažādās lomās iejutās latviešu teātra lielmeistari – Vera Singajevska, Velta Skurstene u.c. Savā iestudējumā Liepājas teātris saglabājis oriģinālo mūziku, bet režisors Ivars Lūsis un aktieri - Inese Kučinska, Ivars Krastiņš, Anete Berķe, Laura Jeruma, Marģers Eglinskis, Zanda Štrausa, Armands Kaušelis, Jūlija Ļaha, Edgars Pujāts, Madara Melne un Egons Dombrovskis, piešķīruši izrādei mūsdienīgu skanējumu, neko nezaudējot no izrādes draiskā mīļuma.

 

Lugu pagājušā gadsimta vidū sarakstījis krievu rakstnieks Georgijs Landau, mūziku komponējis Grigorijs Tepļickis. Darbība notiek meža skolā, kurā mācās dažādi zvēriņi un kuri, kā jau visi bērni, izdzīvo priekus un bēdas, uzvaras un zaudējumus.

 

Izrāde saņēmusi Spēlmaņu nakts 2006/2007 teātra balvas nominācijās Gada izrāde bērniem un pusaudžiem un Gada aktieris (Egons Dombrovskis par Vilcēna lomu), kā arī nomināciju Gada kostīmu mākslinieks (Liene Rolšteina).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: