Laikraksta “Ventas Balss” ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Gada astroloģiskā prognoze

Jaunā 2013. gada pirmais mēnesis vairumam no mums būs atpūtas laiks pēc atpūtas. Tikai dažiem būs spīts un luste reizi par visām reizēm īstenot to, kas sen jau bijis prātā, bet dažādu iemeslu dēļ tomēr bijis atlikts. 10. februārī sākas Melnās čūskas gads, tādējādi pastiprinot cilvēkos acu skatam dziļāk apslēptos instinktus. Kārdinājumu spēks mudinās dzīvot ar plašu vērienu, taču zvaigznes iesaka lielākus pirkumus un investīcijas veikt otrajā pusgadā.

Rakstos ieada mīlestību

Dokupē dzīvojošā pensionāre Zigrīda Kuplā aizgājušajā gadā vēlējusies izdarīt ko labu. Viņa ņēmusi rokās dzijas kamolīšus un adatas un noadījusi bērnu nama bērniem 30 zeķu pārus.

2.lpp. Viedoklis: “Ticība kalendāram” laikraksta «Ventas Balss» redaktores vietniece Līga Gabrāne.

«Pēc 21. datumā piesolītā pasaules gala, kas, paldies Dievam, tomēr neiestājās, nākas skeptiskāk uzlūkot visādus kalendārus un datumus. Arī mūsējo. Saskaņā ar kuru svēti ticam, ka 31. decembris ir gada pēdējā diena, bet 1. janvāris – pirmā un ka tieši pulksten 24 iestājas jauns gads un sākas jauna dzīve. Varbūt tā nemaz nav un 31. decembris, kā arī 1. janvāris ir vienkāršas, parastas mūsu dzīves dienas, kas ierasti seko viena otrai.»


3.lpp.

Lai atbilstu Eiropas līmenim

Jau šodien Raiņa ielā 6 svinīgi tiks atklāta jaunā poliklīnikas ēka. Par to, kādi būs ieguvumi iedzīvotājiem, ekspresintervijā iztaujājām Ventspils domes priekšsēdētāja vietnieku Gunti Blumbergu, kas atbild par veselības nozari mūsu pilsētā, kā arī Ventspils poliklīnikas valdes priekšsēdētāju Agnesi Šepti.

Gelintai balva par uzņēmību

Tārgalniece Gelinta Egendorfa kļuvusi par konkursa Atdzimt no pelniem laureāti un ir to 17 sieviešu vidū, kuras apmeklēs Eiropas Parlamentu Briselē.

Šogad būs daudz brīvdienu

Šā gada kalendārs ir dāsns pret visiem strādājošajiem, kam ir ierastais piecu darbadienu darba laiks. Vairākas no tām kalendārā atzīmētas sarkanā krāsā.

Gadu mijā – sadzīviskas traumas

Vecais gads pavadīts un jaunais sagaidīts mierīgi, liecina policisti, ārsti un ugunsdzēsēji. Klusi bijuši arī Ziemassvētki.

4.lpp. Horoskopi.

5.lpp. Otrā jaunība. Dzīvo kopā jau pusgadsimtu

Valentīna un Īzaks Frīmaņi sevi uzskata par vienkāršiem cilvēkiem, kas īpaši neizceļas. Te būtu vietā pieminēt vēl vienu apzīmējumu – kautrīgi. Taču abiem ir, ar ko lepoties. Kaut vai ar to, ka kopā nodzīvojuši jau 50 gadu.

No meža iznāca rūķi ar dāvanām

Biedrības Ventspils liedags seniori gada izskaņā vienmēr sanāk uz noslēguma balli pilsētas Kultūras centrā, lai jautri pavadītu veco gadu un sagaidītu jauno. Kā to sagaidīsi, tā to arī pavadīsi.

Šeit ir ērti dzīvot vecumdienās

Aizvadot 2012. gadu, kas Eiropas Savienībā bija nodēvēts par Aktīvas novecošanas un paaudžu solidaritātes gadu, godināja Ventspili kā senioriem draudzīgu pašvaldību un ventspilniekus, kas nodrošinājuši savu ieguldījumu paaudžu sadarbībā. Starp apbalvotajiem bija Kurzemes TV žurnāliste Irina Kurganova.

 

6.lpp. Sports. Vecgada skrējienā rekordskaits dalībnieku

Kā jau tas ierasts, arī pagājušā gada pēdējā dienā – 31. decembrī – notika Vecgada skrējiens, kurā šogad atkal piedalījās rekordliels dalībnieku skaits – 294.

Mūsējie arī turpmāk saņems LOK atbalstu

Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) dalībnieku sapulcē nosaukti šogad atbalstīto sportistu sastāvi, un tajos iekļauti arī vairāki mūsu pilsētas atlēti.

Rubenis izcīna Latvijas kausu

Mūsu labākais kamaniņu braucējs Mārtiņš Rubenis, sīvā un aizraujošā cīņā pārspējot savu sīvāko sāncensi Ināru Kivlenieku, guvis uzvaru Latvijas 2012. gada kausa izcīņas sacensībās kamaniņu sportā.

7.lpp. Intervija. Zina, kā smaržo sauss priežu mežs

JĀNIM BRAUNAM ir daudz vaļasprieku: viņš nodarbojas ar orientēšanos, slēpošanu, skriešanu, fotografē un filmē. Jānis cenšas atrast laiku savām trim meitiņām, no kurām divas nākušas pasaulē tēta klātbūtnē. Jānis ne tikai apmeklē vecāku sapulces, bet arī kopā ar meitu vienaudžiem palaikam dodas dabā. Apkārtējā vide Jāni sāka interesēt bērnībā, kad viņš kopā ar vectēvu bieži pavadīja laiku Ances mežos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: