Lai gan sniega segas biezums pēdējās diennakts laikā visā Latvijā ir samazinājies, līdz gadumijai sniegs pilnībā nenokusīs, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) sinoptiķi.

Naktī uz ceturtdienu sniega segas biezums visā valstī samazinājās. Šorīt visvairāk sniega - 20 centimetru bieza kārta - joprojām bija Lubānā un Alūksnē. Latgalē sniega segas biezums vidēji bija no trīs līdz pieciem centimetriem. Savukārt tieši Daugavpilī, kur novērošanas stacija atrodas atklātā vietā, sniega sega bija izzudusi pavisam.

Sniega sega ievērojami sarukusi arī jūras piekrastē, piemēram, Ventspilī un Salacgrīvā šorīt tā bija tikai divus centimetrus bieza, bet pie Liepājas un Rucavas novērošanas stacijām sniega vairs nebija vispār.

LVĢMC sinoptiķi prognozē, ka turpmākajās dienās sniega sega kusīs un saplaks, kļūs blīvāka un nosēdīsies, bet pavisam nepazudīs. Turklāt neizpaliks arī nokrišņi, kas sākumā zemi sasniegs lietus veidā, bet vēlāk daudzviet pārtaps slapjā sniegā. Tas savukārt papildinās sniega krājumus uz zemes, neļaujot tiem pilnībā nokust.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: