No ceturtdienas, 26.augusta, līdz svētdienai, 29.augustam, viena no lielākajām kristīgajām konfesijām Latvijā - baptisti svinēs Latvijas baptistu 150 gadu jubileju un Latvijas baptistu 7. Dziesmu svētkus.

 Svētki norisināsies Ventspilī un Užavā, to moto - “Ar saknēm. Uz debesīm’’, apliecinot baptisma kustības vēsturiskās saknes Kurzemē un mācības saknes Bībelē, kā arī uzsverot kristietības dimensiju, kas tiecas pēc debesu valstības.

Svētku ietvaros sestdien, 28. augustā, plkst. 18:00, Olimpiskā Centra Ventspils basketbola sporta hallē notiks Latvijas baptistu 7. Dziesmu svētku koncerts. Latvijas vēsturē baptistu draudzes bija pirmās, kas aizsāka svētdienskolu, jauniešu darbu draudzēs un četrbalsīgu dziedāšanu dievkalpojumos. Baptisti šo gadu garumā ir izkopuši ne tikai dziedāšanas, bet arī koru tradīcijas, tādēļ ik pēc četriem gadiem notiek Latvijas baptistu Dziesmu svētki.

Savukārt svētdien, 29.augustā, plkst. 12:00, Užavā notiks arī brīvdabas kristību dievkalpojums, jo tieši šajā apkārtnē 1861. gadā notika pirmās baptistu kristības Latvijā, kurās tika kristīti 72 cilvēki.

Šajos svētkos piedalīsies arī Eiropas Baptistu federācijas prezidents Antonijs Peks, Amerikas Latviešu baptistu apvienības pārstāvis Ralfs Augstroze, Brazīlijas Latviešu baptistu prezidents Benjamiņš Viljams Keidanns, Igaunijas un Lietuvas baptistu apvienību vadītāji. Pasākumā piedalīsies arī Ventspils pilsētas domes pārstāvji un Ventspils novada domes priekšsēdētājs.

Latvijas baptistu 150 gadu jubileju un 7. Dziesmu svētkus pārraidīs Latvijas televīzija 25. septembrī pulksten 15.10.

Svētku ietvaros Ventspils baptistu baznīcā norisināsies arī Latvijas Baptistu draudžu savienības (LBDS) kongress, kurā notiks arī LBDS bīskapa vēlēšanas. LBDS nominācijas komisija ir izvirzījusi arī uz nākamo termiņu (četri gadi) esošo LBDS bīskapu Pēteri Sproģi, kas tiek atzinīgi vērtēts ne vien tikai kā baptistu konfesijas līderis, bet arī kā viens no kristīgajiem līderiem Latvijā.

Kā svarīgākos uzdevumus LBDS bīskaps P.Sproģis pirmajā termiņā izvirzīja jaunu draudžu dibināšanu, draudžu stiprināšanu un atjaunošanu, un jaunu mācītāju sagatavošanu, kā rezultātā tika izveidots Baltijas Pastorālais institūts (BPI).

LBDS bīskaps P.Sproģis uzsver, ka arī turpmāk vēlas turpināt darīt to, kas jau ir iesākts: ’Pāri visiem modeļiem un metodēm ir patiesība par tādas kultūras nepieciešamību, kurā veidojas jauni mācekļi.Tur, kur veidojas jauni mācekļi, veidojas jaunas draudzes. Tik dabiski! Jāpaiet malā no apsēstības pašiem ar sevi- kā mums iet, kā mēs jūtamies un uzvedamies, kamēr pārējā pasaule iet uz elli. Mums nav vajadzīgs darīt desmit jaunas lietas. Es gribu turpināt darīt to, kas jau ir iesākts. Tā būs jaunu vadītāju sagatavošana, efektīvāka jaunu draudžu dibināšana, kur jaunas draudzes palīdzēs esošajām draudzēm, lai turpinātu īstenot Dieva valstību Latvijas tautā.’’

Plašāku informāciju par pasākumu norisi skatīt mājas lapā www.lbds.lv/baptistiem150

Turpmākai informācijai: Ventspils baptistu draudzes mācītājs Pēteris Tervits.

Tālr. 25951959, e-pasts: dziedāsim@inbox.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: