Laikraksta “Ventas Balss” pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Kurzemes loks sākas Ventspilī

Uzslieti pirmie balsti elektropārvades tīklu savienojuma Kurzemes loks 1. posmam Ventspils–Grobiņa.

Ierīkos modernus rotaļu laukumus

Pilsētas pašvaldība aktīvi uzsākusi bērnu rotaļu laukumiņu izbūvi dzīvojamo māju iekšpagalmos un publiskās brīvi pieejamās vietās.

2.lpp.Viedoklis: “Ir nu gan muļķi!” laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Ja kāds tevi tur par muļķi, tas nenozīmē, ka tu tāds esi. Pagājušajā nedēļā eiro ieviesēji un viņu atbalstītāji tik uzkrītoši slimīgi ņēmās ap eiro jautājumiem, ka pat neitrālajiem radās aizdomas par valūtas maiņas iniciatoru sirds tīrajiem nolūkiem. »

3.lpp.

Katlumāju gatavo biomasai

Piektdien Ventspils siltuma kreisā krasta katlumājas rekonstrukcijas celtniecības laukumā darbs ritēja daudz saspringtāk nekā parasti. Tur uzstādīja vienu no diviem jaunajiem katliem, kas darbosies, izmantojot biomasu.

Stacijai atjauno vēsturisko godību

Pēc trīs gadu pamestības šobrīd rosība sākusies Ventspils dzelzceļa stacijas vēsturiskajā ēkā. Ar novēlošanos – tomēr tiek pildīts solījums par ēkas rekonstrukciju.

4.lpp.Vide. Pičuks Briežu dārzā iedzīvojies

Stirnu buciņš, kas Briežu dārzā no Liepājas nonāca novembrī, ir iedzīvojies un jūtas labi.

Kā apkarot klasisko cūku mēri?

Klasiskais cūku mēris, kas konstatēts meža un mājas cūkām vairākās saimniecībās Latgales pierobežā, liek meklēt efektīvākās metodes šīs slimības apkarošanai. Vai Kurzemes rukšķētājas ir pasargātas no saslimšanas?

Suņiem uguņošana izraisa bailes

Ziemassvētkos un Jaungada svinībās par mājdzīvnieku drošību un veselību jārūpējas īpaši.

5.lpp. Kultūra. Reāli, skaudri un jautri stāsti

Trešie Kurzemes prozas lasījumi nākuši ar skaistu pievienoto vērtību. Iznācis pirmais Ventspils prozaiķu kopkrājums Jūras iela.

Sijā pelnus zīda zeķēs

Māksliniece Kristīne Lasmane nesen gada laikā zaudēja abas vecmāmiņas. Pārventas bibliotēkā iekārtotā izstāde Vecvakariņš ir veltījums viņas abām omītēm.

Anda aicina saskatīt labo

Anda Lāce savā personālizstādē Pareizā atbilde teātra namā vedina skatītājus domāt, vai visi viņu priekšstati atbilst īstenībai.

6.lpp. Sports. Grišuņins no Belojarskas pārved bronzu

Ventspils labākais bokseris Nikolajs Grišuņins bija devies uz Sibīriju, Belojarsku, lai piedalītos Pasaules kausa izcīņas sacensībās boksā naftas zemju valstīm. Starts bija veiksmīgs, jo mājās viņš atgriezās ar izcīnītu bronzas godalgu.

Gada futbolists – Aleksandrs Cauņa

Latvijas Futbola federācija paziņojusi šāgada labākos futbolistus, kā arī balvu ieguvējus pārējās nominācijās. Genādija Šitika piemiņas balvu ieguvis VentspilsOlimpiskās cerības direktors Aleksandrs Kohans.

Jaunajiem vieglatlētiem godalgas

KuldīgāSporta skolas Spars un Ventspils novada bērnu un jaunatnes sporta skolas jaunākās grupas audzēkņi sekmīgi startējuši Kuldīgas atklātajās sacensībās vieglatlētikā un izcīnījuši deviņas medaļas.

7.lpp.

Piedāvā ziemas biznesa idejas

Ventspils Augstskolas studenti prezentēja pilsētas mēram savas idejas par to, kā ziemā jeb neaktīvajā tūrisma sezonā padarīt Ventspili pievilcīgāku tūristiem. Dažas no idejām Aivars Lembergs solījās arī izvērtēt sīkāk un, iespējams, realizēt. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: