Ik gadu Ventspils dome finansiāli atbalsta pilsētas slimnīcu. Arī šogad jaunu iekārtu iegādē slimnīca varējusi ieguldīt pašvaldības piešķirtos 109 tūkstošus latu.

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētāja Egija Širova stāsta, ka par pilsētas domes piešķirto naudu slimnīca šogad gan atjaunojusi esošās medicīniskās tehnoloģijas, gan arī iegādājusies iekārtas jaunu pakalpojumu sniegšanai. Kā vienu no svarīgākajām slimnīcas vadītāja min iegādāto elektroencefalogrāfu, kas ļauj diagnosticēt neiroloģiskās saslimšanas, pamatā epilepsiju, pieaugušajiem un tagad arī bērniem. Līdz šim tāds pakalpojums Ventspilī nebija pieejams un ventspilniekiem nācās doties uz Rīgu.

 

Slimnīcā iepriekš nav bijis arī operāciju blokam iegādātais koagulācijas aparāts, kas apvieno trīs funkcijas un ļaus daudz efektīvāk un ātrāk veikt operācijas. Citur pasaulē ar šādām iekārtām operācijas jau tiek veiktas, un tagad to darīs arī Ventspilī. Slimnīca ieguvusi arī vairākus novērošanas monitorus, kas smagajiem pacientiem nepārtraukti uzrauga vitālās dzīvības funkcijas un ļauj ārstam operatīvi izvērtēt situāciju.

 

Slimnīcas pacienti jau ir novērtējuši modernās, funkcionālās gultas un krēslus, kurus pacienti paši var transformēt ar pults palīdzību, lai viņiem būtu ērtāka gulēšana un sēdēšana. Jaunas funkcionālās gultas iegādātas slimnīcas nodaļu luksusa palātām. Arī dzemdību nodaļa šobrīd strādā ar funkcionālām dzemdību gultām, kušetēm un krēsliem. Apmierinātas gan pacientes, gan arī mediķiem ir vieglāk strādāt.

 

Funkcionāli krēsli šogad iegādāti arī hemodialīzes nodaļai, tādējādi daļai pacientu ir iespēja dialīzes laikā nevis gulēt, bet arī sēdēt, strādāt ar datoru, lasīt un darīt citas lietas. Hemodialīzes nodaļai par pašvaldības finansējumu iegādāta arī jauna hemodialīzes aparatūra.

 

Bet slimnieku pārvietošanai ir nopirkti vairāki pārvadāšanas rati. Tādi ir nepieciešami katrai nodaļai, jo pacienti tiek pārvadāti no operācijām, uz izmeklējumiem un tamlīdzīgi. Tiem ir jābūt ērtiem un viegli stumjamiem.

 

Širova akcentē, ka slimnīca ļoti augstu vērtē pašvaldības sniegto finansiālo atbalstu, jo valsts finansējums ir neprognozējams. Katra gada beigās, kad slimnīca gatavo budžetu nākamajam gadam, valsts finansējuma apjoms ir lielais nezināmais. «Tādēļ liels prieks, ka pašvaldība mūs vienmēr ir atbalstījusi un finansējums katru gadu ir konstants, un mēs varam rēķināties ar konkrētu summu, ko ieguldīt infrastruktūrā un tehnoloģijās,» uzsver Širova. Tas ir svarīgi, jo medicīnas tehnoloģijas ik pa septiņiem gadiem morāli noveco un slimnīcai ir jāiet laikam līdzi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: