25. oktobrī plkst. 14 Galvenajā bibliotēkā notiks grupas „Prāta Vētra” starptautisko un sabiedrisko attiecību menedžeres Gunas Zučikas lekcija „Mūzikas industrijas pamatprincipu zināšanu nepieciešamība mūzikas skolu audzēkņiem – potenciālajiem profesionālajiem mūziķiem. Mūzikas industrijas sektoru apskats”.

Lekcija iecerēta kā aizsākums jaunam ciklam par radošām profesijām, tādām kā aktieris, režisors, reklāmas speciālists, producents...

 

Mag. art. Guna Zučika strādājusi „MTV Baltija”, „Mikrofona ierakstos”, LNT, „Latvijas mūzikas stunda”, bijusi dziesmu redaktore populārajā TV3 raidījumā „Dziesmu duelis” un „Baltic Music Conference” organizatore, lasa lekcijas mūzikas industrijā, ir grupas „Prāta Vētra” starptautisko un sabiedrisko attiecību menedžere.

 

Tālajā 1993. gadā, kad Guna vēl dzīvoja Liepnas pagastā, viņai vairakkārt izdevās laimēt iespēju piedalīties Mikrofona pārraidēs LTV. Tur viņa iepazinās ar savu mīļāko grupu „Prāta vētra”. Tas arī bija noteicošais, lai pēc devītās klases beigšanas dotos mācīties uz Rīgu. Šeit kopā ar domubiedriem tika izveidots gan grupas fanu klubs, gan izdota avīze. Jau vidusskolas laikā, strādājot LNT, Guna sāka veidot mūzikas ziņas, radās iespēja ārpus Latvijas intervēt pasaulē slavenus māksliniekus. Pirmā, neaizmirstamā intervija bija ar "R.E.M." Stokholmā. Tieši pieredze un starptautiskie kontakti bija noteicošie faktori, lai „Prāta vētra” uzaicinātu Gunu Zučiku darbā par grupas menedžeri.

 

Uz jautājumu ar ko nodarbojas grupas sabiedrisko attiecību menedžeris, Guna atbild: „Daudzi teic, ka mans un sabiedrisko attiecību darbs vispār ir viegls. Gribu to apstrīdēt. Jā, mans darbs ir labs ar to, ka man tas no sirds patīk, bet viegls tas nepavisam nav un ar jauniem izaicinājumiem sastopos visu laiku.”

 

Ieeja uz lekciju ir bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: