Ventspils pilsētā bedrīšu remontam izlietoti aptuveni astoņi tūkstoši latu, pavēstīja pašvaldības iestādes "Komunālā pārvalde" speciālisti.

Jautāti, cik kopumā pašvaldības šī gada budžetā paredzēti līdzekļi ielu ikdienas uzturēšanas darbiem, tostarp bedrīšu remontam, pašvaldības iestādes "Komunālā pārvalde" speciālisti skaidro, ka Ventspils pašvaldībai nav atsevišķi izdalīti līdzekļi bedrīšu remontam.


"Saskaņā ar plānu ir seguma uzturēšanas un remonta līdzekļi, bet tas nav viens un tas pats, jo seguma uzturēšanā ietilpst apmaļu maiņa, aku līmeņošana un remonts, virsmas apstrāde ar sīkšķembu, bruģa remonts un profila labošana, ratiņu nobrauktuvju izveide, pārrakumu remonts pēc tehnoloģiju inženierkomunikāciju izbūves. Ir arī atsevišķu ietvju un seguma izbūves no jauna," norāda "Komunālā pārvalde" pārstāvji un piebilst, ka tieši bedru remontam ir izlietoti septiņi līdz astoņi tūkstoši latu.

Visus remontus saskaņā ar iepirkumu un deleģējumu veic pašvaldības SIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts". "Bedru pilsētā praktiski nav, bet, ja parādās, tad dažu dienu laikā tās tiek saremontētas," skaidro pašvaldībā.

Citāda situācija ir citviet Latvijā, un bedrīšu remonts nav bijis no lētajiem vairākās pilsētās. Piemēram, Liepājas ielās ceļa bedrīšu remonts šogad izmaksājis aptuveni 300 000 latu. Kopumā jauns asfalts uzklāts 10 000 kvadrātmetru lielā platībā. Savukārt ielu bedrīšu remontam Valmieras pašvaldības budžetā šogad atvēlēti 89 670 lati. Šobrīd atvēlētie līdzekļi pārtērēti par aptuveni 10 000 latu. Jēkabpilī šogad bedrīšu remontiem iztērēti vairāk nekā 70 000 latu, savukārt Bauskas novadā bedrīšu remontam kopumā tērēti 33 295,45 lati.

 

Ventspils24.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: