Krīzes centrs ģimenēm ar bērniem „Paspārne” turpina īstenot Eiropas Sociālā fonda atbalstītu projektu „Sociālo pakalpojumu sniedzēju kapacitātes celšana – ieguldījums sabiedrības vajadzībām veidotas sociālās politikas ieviešanā”.

Otrdien, 31. jūlijā, no plkst. 10.00 līdz 18.00 Ventspils bibliotēkā notiks 3. cikla 2. seminārs „Attīstošā dialoga filozofija un pamatprincipi”.

 

Pirmais seminārs iepazīstināja ar attīstošā dialoga filozofijas pamatiem, uz kura bāzes var norisināties efektīvas izmaiņas un attīstība. Un šī attīstība var norisināties tad, ja pastāv vienlīdzīgas pozīcijas gan attiecībā pret otru, gan sevi. Kad paši izjūtam kārtību, mēs spējam radīt kārtību, kad pašos ir mīlestība, to spējam dot arī otram.

 

Tādējādi attīstošais dialogs norisinās vienlaicīgi divos līmeņos: vārdu līmenī un attiecību līmenī. Attiecību valoda ir tā, kas padara dialogu attīstošu caur interesi, ticību, mīlestību, pateicību, samierināšanos un cieņu pret sevi un otru. Tas līdzinās demokrātiskām vērtībām, pēc kurām ikdienā tiecamies, kas palīdz mums justies drošībā un mierā.

 

Otrā seminārā ir paredzēts iepazīties ar dialogu kā mijiedarbības pieeju, kas palīdz risināt vai novērst problēmu, konfliktu vai citas attīstības grūtības dažādos līmeņos – iekšējās, savstarpējās vai grupu grūtības, t.i. ar vajadzību izpēti, robežām, noteikumiem. Saskatīt, ar ko atšķiras manipulācijas no vienošanās. Kā risināt situācijas bez traucējošām emocijām. Kā nepazaudēt sevi situācijās un attiecībās. Kā noteikumi saistās ar sirdsapziņu un vainas sajūtu.

 

Semināru vadīs Kristīne Maka.

 

Sociālā pakalpojuma sniedzējus pieteikties dalībai seminārā rakstot uz e-pastu ventnvoac2@inbox.lv vai zvanot pa telefonu 28249671.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: