Līgo dienā Ventspilī dežurējošais Jūras spēku flotiles kuģis KA-06 "Gaisma" devās uz Kolkas piekrasti, lai piedalītos neveiksmīgu laivotāju glābšanā.

23. jūnijā īsi pirms plkst.15 Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs saņēma informāciju, ka jūrā starp Kolkas ragu un bāku, aptuveni 500 metrus no krasta, apgāzušies divi kajaki, kurus nes aizvien dziļāk jūrā, un ka ūdenī atrodas četri cilvēki.

Uz negadījuma vietu devās arī KA-06 "Gaisma",  Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopteru Mi-17, Valsts robežsardzes kuteri, kā arī iesaistīja Igaunijas Apvienoto gaisa un jūras spēku helikopteru.  Palīdzību sniedza arī tuvumā esošā Nīderlandes jahta "Plons", kura izglāba divus ūdenī esošos cilvēkus. Krastā bija arī valsts policijas pārstāvji un neatliekamā medicīniskā palīdzības dienesta ārsti.

Pēc vairākkārtīgas meklēšanas un glābšanas rajona pārmeklēšanas, sadarbojoties Latvijas un Igaunijas glābšanas dienestu helikopteriem, tika atrasti arī pārējie divi cilvēki, taču bez dzīvības pazīmēm.

Bojā gājušie ir 28 gadus veca sieviete un 31 gadus vecs vīrietis. Mediķi, ierodoties negadījuma vietā, mēģinājuši abus cilvēkus reanimēt, taču bez rezultātiem. No tiem viens bijis Serbijas pilsonis, bet otrs, iespējams, mūsu valsts iedzīvotājs

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: