Laikraksta “Ventas Balss” pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Mistiski pazūd zilā tele

Piltenes pagasta Jenotu saimniecei Irēnai Paeglei gadījušās kārtējās ķibeles ar lopiņiem. Šoreiz viņai pazudusi zilās šķirnes telīte, kas ganījusies kaimiņu pļavās. Irēna sliecas domāt, kaimiņi divus mēnešus veco telīti paņēmuši kā samaksu par izmantoto zemi. Viņasprāt, tā tomēr ir zagšana. Taču saimniece rokas nenolaiž. Viņa plāno pirkt papildu zemi un paplašināt saimniecību.

Fišers – pasaules junioru čempions

Roberts Fišers, kas pavisam nesen kļuva par pirmo ventspilnieku, kurš izcīnījis Latvijas čempiona titulu bodibildingā, tagad savam panākumu klāstam pievienojis arī NAC federācijas pasaules junioru čempiona titulu.

2.lpp. Viedoklis: „Ne mana cūka ”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

«Aktīvs iedzīvotāju kopums ir sabiedrības attīstības pamats, un, kā tagad moderni mēdz teikt, viena no Latvijas lielākajām problēmām ir neattīstīta pilsoniskā sabiedrība. Taču, lai arī šis termins un apziņa, ka jāveido biedrības, interešu organizācijas pie mums ieceļojuši līdz ar Coca Cola bundžiņām un McDonaldu, tas ir tik sens, kā pati cilvēce.»

3.lpp.

Jaunieši cenšas iekustināt citus

Šajā pavasarī notikusi Ventspils jauniešu aptauja, kuru analizējis pētījumu centrs SKDS. Ventspils Jauniešu forumā apspriesti aptaujas rezultāti un meklēti risinājumi, lai jauniešu dzīvi padarītu saistošāku un aktīvāku.

Bojā iet stārķu tēvs

Ceturtdienas vakarpusē stārķu ģimenes tēvs gāja bojā netālu no ligzdas uz Kuldīgas ceļa aiz Vārves, pie pagrieziena uz Kalnieku mājām, visticamāk, saduroties ar automašīnu pacelšanās laikā. 

4.lpp. Tūrisms. Uz Ventspili gribas atbraukt vēl

Trešdaļa tūristu Ventspilī ir ārzemnieki, bet vasarā pat puse. Ziemā un vasarā Ventspili apmeklē saturiski dažādas tūristu kategorijas. Absolūti lielākā daļa tūristu Ventspili grib apmeklēt vēlreiz un ieteiktu atbraukt uz šejieni saviem draugiem un radiem. Tādas ir tūrisma pieprasījuma galvenās tendences Ventspilī, kas atklātas socioloģisko pētījumu rezultātā.

Te ir ko darīt visu gadu

Pēdējā laikā Socioloģisko pētījuma centra SKDS direktors Arnis Kaktiņš bieži apmeklē Ventspili ne tikai darba darīšanās, bet arī privāti, tāpēc viņš var novērtēt Ventspili no dažiem rakursiem – lietišķā un tūrisma. 

5.lpp. Kultūra. Čells bez emocijām – skārda bundža

Mūzikas vidusskolas 3. kursā mācās divi čellisti – Sarma Gabrēna un Juris Kļaviņš. Viņi abi šopavasar piedalījās VII Starptautiskajā Karla Davidova čellistu konkursā.

Godīgs mākslā un dzīvē

Anša Ozoliņa dzimšanas dienā, 7. jūnijā, teātra namā atklāta mākslinieka 70. un viņas meitas Līvas 40. dzimšanas dienai veltīta izstāde.

6.lpp. Sports. Trīs bumbu spēļu otrais cēliens

Arī šajā vasarā visiem aktīvās atpūtas cienītājiem būs iespēja piedalīties Olimpiskā centra Ventspils Trīs bumbu spēlēs, kurās sportisti varēs parādīt savu daudzpusību vairākos komandu sporta veidos, kā minifutbolā, strītbolā un pludmales volejbolā.

Beidzot vārti; Pučinskim pirmā uzvara

FK Ventspils futbolisti, izbraukumā sagraujot Gulbenes spēlētājus ar 5:0, pārtraukuši trīs spēļu sauso sēriju, kas bija ilgusi jau 341 minūti, tādējādi atnesot arī pirmo uzvaru savam jaunajam galvenajam trenerim Jurģim Pučinskim.

7.lpp. Kriminālziņas. No zagļiem jāsargā velosipēdi

Pēdējās desmit dienās Ventspilī nozagti seši velosipēdi. Tas liecina, ka līdz ar velosezonas sākšanos, aktivizējušies arī zagļi.

Avārijās cietuši 17 cilvēki

Šogad piecos mēnešos Ventspilī un novadā notikušajās avārijās ievainoti 17 cilvēki, t.i., par diviem vairāk nekā pērn šai laika posmā. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: