Pilsētas svētkos no 5. līdz 8.augustam ikvienu ventspilnieku un pilsētas viesi uz jautru vizināšanos jaunajā Ventspils šaursliežu dzelzceļa līnijā aicina daudzu iemīļotais mazbānītis.

 Par godu Dzelzceļnieku dienai Piejūras brīvdabas muzejā norisināsies arī Dzelzceļnieku balle. Šodien tika atklāta jaunā Ventspils šaursliežu dzelzceļa līnijas. Aicināti gan pilsētas viesi, gan ventspilnieki, kas visas dienas garumā varēs vizināties ar Mazbānīti pa jauno Kalna līniju. Maršruta saraksts ar pienākšanas/atiešanas laikiem skatāms Ventspils šaursliežu dzelzceļa mājaslapā www.mazbanitis.ventspils.lv .

Jaunais Ventspils šaursliežu dzelzceļš Mazbānītim ļaus pilsētniekus un viesus aizvest no muzeja un pludmales līdz pat Piedzīvojumu parkam, un Piejūras brīvdabas muzejā sāks darboties arī jaunā šaursliežu dzelzceļam veltītā ekspozīcija.

Šajā dienā varēs iepazīt jaunos muzeja objektus kopā ar stāstījumu par šaursliežu dzelzceļu un projektu, tiks tirgoti žurnāls „Ventspils VIP" un laikraksts „Ventas Balss" ar īpašiem atvērumiem par Mazbānīša projektu, kopā ar muzeja darbiniekiem varēs izzināt  visus muzeja noslēpumainos un tumšos  nostūrus, kopā ar dārznieci izstaigāt puķu dobju taciņas un paparžu birzis, uzzināt, kā dzīvoja zaldāta meita Pārventā, Smiltnieku mājā, un stacijas "Muzejs" pastkaršu darbnīcā radīt savu "Sveicienu no Ventspils", saņemot īpašo atklāšanas dienu zīmogu uz pastkartes.

Piektdienas, 6. augusta, vakars no plkst. 18.00 līdz 21.00 iecerēts kā Dzelzceļnieku balle. Dzelzceļnieku dienā, protams, notiek dzelzceļnieku balle, un svētki arī visiem tiem, kam mīļš ir mūsu Mazbānītis.

Dzelzceļnieku ballē visus regulēs stacijas priekšnieks, skanēs mūzika, būs danči, tiks izspēlēts draudzīgs perona teātris (režisors Mārtiņš Eihe) un visu balles laiku varēs vizināties arī līdz Piedzīvojumu parkam un piesist kanti kantrī stilā (Piedzīvojumu parkā norisināsies pasākums "Kantrī piesitiens Piedzīvojumu parkā").

Kopā ar nopietno stacijas priekšnieku ballē piedalīsies arī nenopietnākas personas – dančmeistars un avīžpuika. Balles viesiem būs iespēja iejusties 20.gs. 20.gadu dzelzceļa darbinieku tēlos un fotografēties dzelzceļnieku formās vai bez tām pie stacijas, depo un lokomotīves. Pasākuma norisi finansiāli nodrošina sadarbības partneri – Ventspils pilsētas dome un SIA „LDz ritošā sastāva serviss". Ballēties īpaši aicināti bijušie un sirdī esošie dzelzceļnieki, atbalstītāji, pilsētas iedzīvotāji un viesi.

Ieeja – Ls 1; Ls0,40; Mazbānītis – Ls 1,50; 0,75 (Kalna līnija). Vairāk informācijas par Ventspils šaursliežu dzelzceļu www.mazbanitis.ventspils.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: