Laikraksta «Ventas Balss» ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Lai priecīgas un gaišas Lieldienas!

Kristīgās Lieldienu tradīcijas mūsdienās cieši savijušās ar latviskajām, tāpēc tās viena otru neizslēdz, bet gan papildina. Kristus augšāmcelšanās laiks kristīgajā pasaulē ir gada nozīmīgākais un priecīgākais notikums, un arī tautiskās Lieldienas uzgavilē pavasara atnākšanai un dabas atmodai.

Cūcība Piltenes pagastā

Īstu šoku piedzīvojis kāds zemes īpašnieks, kurš, atbraucis pārlūkot sev piederošo teritoriju Piltenes pagasta Karaļciemā, mežmalā atklāja milzīgu sadzīves atkritumu un būvgružu kaudzi. Bijis redzams, ka atkritumi izvesti ne vienu reizi vien.

2.lpp. Viedoklis: „Gribi lasīt – lasi!”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Līga Tīrmane

«Latvijas Bibliotekāru biedrība un vēl citas organizācijas, kas pārstāv lasītājus un rakstītājus, pauž sašutumu par to, ka skolēnu vidū populārā lasīšanas veicināšanas programma Bērnu un jauniešu žūrija šogad nav saņēmusi Valsts Kultūrkapitāla fonda finansējumu. Ir pieteiks e-pastu karš, un karā aicināts iesaistīties ikviens.

3.lpp.

Stāda ziedošas atraitnītes

Vēl nav nokusis viss sniegs, taču Labiekārtošanas kombināta apzaļumošanas iecirkņa meitenes jau stāda puķu dobēs ziedošus stādus – atraitnītes.

4.lpp.

Pietrūkst naudas Bērnu žūrijai

Arī ventspilniekus uztrauc Kultūrkapitāla fonda lēmums nepiešķirt finansējumu Bērnu un jauniešu žūrijai. Fonda direktors Edgars Vērpe teic, ka neesot naudas.

5.lpp. Stils. Lieldienas interjerā

Lieldienās svētku tērpi piederas arī olām. Visskaistākās un raibākās tās, bez šaubām, izdodas, krāsojot sīpolu mizās. Taču interesantas, košas un stilīgas dekorācijas mājoklim var pagatavot, arī izmantojot krāsainās salvetes un visparastākās guaša krāsas. Un, kas svarīgi, – tās viegli darināt kopā ar bērniem, nebaidoties, ka trauslā ola saplīsīs.

Dzeltenai krāsai zaļā gaisma

Līdz ar pavasara atnākšanu ir laiks biezos, pelēcīgo krāsu ziemas mēteļus kārt skapī. Šajā pavasarī modē ir košās krāsas un raksti. Droši var vilkt sarkanas bikses, puķainas kleitas gluži kā hipiju laikos un, protams, dzeltenus trencīšus. 

6.lpp. Sports. Frisbijisti – trešie Latvijā

Latvijas Frisbija kausa izcīņā ar vienādām sekmēm startējušas abas mūsu pilsētas komandas – gan vīriešu Flying Worms, gan sieviešu HandsUp –, kas izcīnījušas bronzas medaļu.

Otrajā divīzijā labākā – Bērzi PLUS

Noslēdzies Olimpiskā centra Ventspils pilsētas basketbola čempionāta 2. divīzijas regulārais turnīrs, kurā, izcīnot piecas uzvaras un piedzīvojot vienu zaudējumu, pirmo vietu ieguvuši Bērzu PLUS basketbolisti.

7.lpp.Sports un atpūta.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: