Laikraksta «Ventas Balss» otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp. Grib reanimēt militāro objektu

Tornītis Staldzenes jūrmalā, Bangu ielā 63, jau sen, kopš padomju laikiem, zaudējis savu statusu un nozīmi. Aizsardzības ministrija, izbūvējot šajā vietā stāvlaukumu, cer tam piešķirt stratēģisku nozīmi. 

 

Konsultēs tos, kam nokritušas brilles

Harina un Uģis Brūklenes pirmo reizi piedāvā nodarbību kursu Mīlestība darbībā tiem pāriem, kam nokritušas rozā brilles un kas dzīvo kopā vismaz divus gadus.

 

2.lpp. Viedoklis: Jūras krasta vērotāji”, laikraksta “Ventas Balss” galvenās redaktores vietniece Līga Gabrāne

 

«Pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas PSRS armijas robežsargu novērošanas tornis Staldzenē stāvēja vientuļš un pamests. Gadu gaitā ne bez cilvēku palīdzības tas padrupa un pabruka, taču pamatsienas joprojām stāv kā stāvējušas. Padomju laika būvapjoms vien piesegts ar zaļu tīklu. Piemiedzot saulē acis nav grūti iztēloties, kā uz torņa stāv padomju armijas robežsargs ar binokli un cītīgi vēro apkārtni.»

 

3.lpp. Bīstamās kravas dzīvojamā zonā

Aptuveni 80% kravu, kas tiek pārkrautas Ventspils ostā, tiek kvalificētas kā bīstamas. Lielākā daļa bīstamo kravu tiek virzītas uz ostu pa dzelzceļa apvedceļiem cauri šķirošanas parkiem Austrumu un Jūras, tomēr daļa iet caur Pārventas dzīvojamo zonu.

 

Sāk izgatavot personas apliecības

Sākot ar vakardienu, arī ventspilnieki var iegūt jauno personu apliecinošo dokumentu – identifikācijas karti, kas Latvijas teritorijā varēs pilnībā aizstāt pasi.

 

4.lpp. Politika. Fiskālās disciplīnas līkloči

Saeima neatbalstīja koalīcijas ierosinājumu ievēlēt Valsts prezidentu un Satversmes tiesas tiesnešus atklātā balsojumā, kā arī priekšlikumu bez parlamenta piekrišanas ļaut administratīvi sodīt deputātus. Zaļzemnieku deputāti balsojumā atturējās. Eksperti šādu partijas pozīciju vērtē kā mājienu valdībai, ka, lemjot par fiskālās disciplīnas nostiprināšanu konstitūcijā, rezultāts var būt līdzīgs.

 

ZRP biedri ignorē sapulci

Zatlera Reformu partija (ZRP) piedzīvo vienu fiasko pēc otra. Saskaņā ar Latvijas faktu veikto pētījumu par politisko partiju reitingiem martā ZRP joprojām nespēj pārvarēt 5% slieksni. Tās reitings apstājies pie 3,6%. Turklāt sestdien notikušajā partijas kopsapulcē, kuras laikā bija iecerēts mainīt tās nosaukumu, kā arī pārvēlēt partiju pametušo biedru ieņemtajos amatos citus, tā nespēja savākt pat biedru kvorumu.

 

5.lpp. Novadā. Daktere parādnieku sarakstā

Nepatīkamā situācijā nokļuvusi Jūrkalnes daktere Agrita Kalniņa – pāris gadus nemaksādama pašvaldībai par prakses vietas komunālajiem pakalpojumiem, viņa uzkrājusi 800 latu lielu parādu.

 

Stiprina paaudžu sadarbību

Vecvecāku pēcpusdiena Puzes pamatskolā ir jau stabila un pārbaudīta vērtība, tā vecmāmiņām un vectētiņiem ļauj apskatīt mazbērnu veikumu skolā un darboties kopā ar viņiem.

 

6.lpp. Sports.Čerņavskis nolauž Immonenu

Arēnā Rīga notika sacensības TM Fighting Grand Prix, kurās ar labiem panākumiem cīnījās arī ventspilnieks Artūrs Čerņavskis – viņš, startējot MMA versijā, ļoti sīvā un grūtā cīņā tikai ekstra raundā lika padoties somam Džimijam Immonenam.

 

Futbolistiem sausais zaudējums pret Skonto

Latvijas Futbola Virslīgas čempionātā aizvadītas tikai divas spēļu kārtas, bet jau pirmo zaudējumu piedzīvojuši mūsu FK Ventspils futbolisti, kas izbraukumā Rīgā ar 0:1 (0:1) atzina Skonto FC pārākumu.

 

7.lpp. Intervija. Savs miers ir jānopelna

Mākslas skolas pasniedzēja IEVA SPRIDZĀNE māca bērnus un glezno, mīl kājām klīst gar jūras krastu un mežiem, un tur redzētais vēlāk pārtop mākslas darbos. Mākslinieki pasauli uztver savādāk. Redzīgāk, dziļāk, viedāk. Tomēr Ieva saviem darbiem nosaukumus nedod – lai katrs cilvēks gleznā saskata kaut ko savu... Viens no Ievas mīļākajiem tēliem gleznās ir migla, daudzus tā fascinē un liek domāt: kādus pārsteigumus tā slēpj?

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: