„Profesiju dienas skolēniem” uzņēmums „Grindeks” organizē jau trešo gadu, un šogad uz tām bija pietiekušies 82 skolēni no 22 Latvijas pilsētām un novadu centriem.

Ņemot vērā jauniešu lielo interesi un izvērtējot atsūtītās pieteikuma vēstules, uzņēmums rada iespēju palielināt projekta dalībnieku skaitu - plānoto 30 jauniešu vietā šogad tiks uzņemti 40 vidusskolēni.

4. aprīlī AS „Grindeks” viesojās Piltenes vidusskolas 12. klases skolnieks Mārtiņš Krauze, kurš „Profesiju dienas” ietvaros iepazinās ar reaktora operatora darbu uzņēmuma Aktīvo farmaceitisko vielu ražošanas nodaļā.

Savā pieteikuma vēstulē Mārtiņš raksta, ka ķīmija viņu vienmēr ir saistījusi kā mācību priekšmets, un viņš vēlētos arī savas studijas saistīt ar šo zinātni. Viņš priecātos par iespēju iepazīties ar reālo ķīmiķa darba tādā zāļu ražošanas uzņēmumā kā „Grindeks”, it īpaši tādēļ kā „Grindeks” aktīvi strādā R&D jomā.

Pēc uzņēmumā pavadītās dienas, Mārtiņš savus iespaidus raksturo šādi: „Līdz šim nebiju bijis šādā, ne arī kādā citā tik lielā uzņēmumā. Patika iespēja pašam darboties. „Profesiju dienas” ietvaros daudz uzzināju gan par ķīmiķa darbu, gan par pašu uzņēmumu „Grindeks”, bija interesanti redzēt aktīvo vielu ražotni un laboratorijas. Kopumā var teikt, ka mana interese par ķīmijas jomu pieaugusi”.

„Iepazinu kāda ir farmaceitiskā uzņēmuma ikdiena – redzēju kādos lielos reaktoros notiek vielu sintēzes procesi. Uzzināju daudz kā jauna, un šo to varēju arī pati savām rokām padarīt. Tā kā mācos vēl tikai 9. klasē, domāju nākošajos gados mēģināt tuvāk iepazīt arī farmaceita un ārsta profesijas. Domāju, ka viss tas man palīdzēs izdarīt pareizo izvēli nākotnē”.

 „Grindeks” Aktīvo farmaceitisko vielu ražošanas nodaļas reaktora operatore Savute Tinkuna: „Iepazīstināju Mārtiņu ar vairākiem mūsu ražotnes iecirkņiem un arī laboratorijām, kā arī ar reaktora operatora darba pienākumiem. Mārtiņam bija daudz jautājumu, un es ceru, ka iegūtā informācija viņam palīdzēs izlemt, kur mācīties pēc vidusskolas beigšanas”.

„Profesiju dienas skolēniem” ir īpaši uz karjeru ķīmijas un farmācijas nozarē orientēts projekts, kuru organizē AS „Grindeks”, un kas šogad norisinās no 1. februāra līdz 15. maijam. Projekta laikā „Grindeks” piedāvā iepazīt astoņas, ar farmācijas nozari tieši saistītas, profesijas. Ņemot vērā lielo skolēnu atsaucību un farmācijas ražošanas uzņēmuma specifiku un reglamentēto darbību, tika izvērtēts, ka piedāvāt iepazīt dažādu profesionāļu darbu vienā konkrētā dienā ir apgrūtinoši. Tāpēc konkrētā „Profesiju diena” tiek izvēlēta, savstarpēji pielāgojot uzņēmuma un katra skolēna iespējas laikā no februāra līdz maijam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: