Sarunās par jaunās valdošās koalīcijas izveidi pašlaik notiek tikai cīņa par varu, amatiem un personīgu ambīciju apmierināšanu, šādu viedokli pauda Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputāts Viktors Valainis. ZZS pašlaik uz koalīcijas veidošanas sarunām nav aicināta, attiecīgi varētu joprojām palikt opozīcijā.

Valaiņa skatījumā, "Jaunās vienotības" premjera amata kandidāts Krišjānis Kariņš ar "Progresīvo" "ievilkšanu valdībā tikai un vienīgi mēģina nostiprināt savu krēslu".

Valainis pauda pārliecību, ka vienīgā rīcībspējīgā valdība būšot tāda, kurā iekļaušot ZZS, bet tieši neatbildēja uz jautājumu, kādas redz savas iespējas nokļūt valdošajā koalīcijā, ņemot vērā citu partiju noraidošo attieksmi.

ZZS politiķis atkārtoti paziņoja, ka viņa pārstāvētais politiskais spēks neatteiksies no sadarbības ar Aivaru Lembergu, jo tā būtu nostāšanās pret saviem vēlētājiem.

Pašlaik rit koalīcijas veidošanas sarunas, kurās aktuālākais jautājums ir, vai JV, Nacionālā apvienība (NA) un "Apvienotais saraksts" (AS) sadarbosies ar partiju "Progresīvie". JV sarunās vairāk aizstāv plašākas koalīcijas veidošanu, savukārt NA un AS ir visai noraidoša attieksme pret "Progresīvajiem", piesaucot ideoloģiskas pretrunas.

14. Saeimas vēlēšanās labāko rezultātu sasniedza "Jaunā vienotība", kura nākamajā Saeimā ieguvusi 26 mandātus, seko Zaļo un zemnieku savienība - 16, "Apvienotais saraksts" - 15, Nacionālā apvienība - 13, "Stabilitātei!" - 11, "Progresīvie" - 10 un "Latvija pirmajā vietā", kura ieguvusi deviņus mandātus.

Lasi vēl

Komentāri (10)

  • -6
    Arājs (1488) 06.10.2022, 11:07:07

    Vai,lūdzu,nevarētu pārstāt publicēt bildes,kurās redzams lembergs (speciāli ar mazo burtu;lai man piedod manas latviešu valodas skolotājas un pasniedzējas)?
    Ja ne,tad vismaz samazināt biežumu,kādā portālā parādās šis vieplis...

  • -5
    _āmen_ 06.10.2022, 11:20:54

    Zzs raud kā mazi bērni, jo tiek atsumti. Ja kāds tiecas uz varu, tad tas ir riebeklis zilajā uzvalkā.

  • -8
    Staķis 07.10.2022, 07:09:09

    ZZS nu noteikti, ka neraud, jau ir pateikuši, ka gatavi strādāt opozīcijā. Raud šobrīd visvairāk - Konservatīvie un to līderis, kurš jau publiski apgalvojis, ka netika ievēlēti, jo sabiedrība nav tik gudra, lai izprastu viņu pienesumu mūsu valstij, to sapratīsim un novērtēsim tikai pēc 10 gadiem. Šāda augstprātība mūsu valstī ir nepieņemama, vēlētāji to jūt un to apstiprināja ar savu nevēlēšanos balsot par šo partiju. Mūsējais - Jurševics turās uz plāna ledus, visticamāk, līdz nākamajām pašvaldību vēlēšanām būs pievienojies jau citam politiskajam spēkam.

  • -3
    Barons (Freiherr von ...) 06.10.2022, 13:19:42

    Ja,ja,bus iet ,kur Lielkriev Karkuģ,le zinat.

  • -7
    Urzula 06.10.2022, 21:46:14

    Arāj; vai šis cilvēks ir ko labāks, kas tika valdībā?
    """"Parlamentā ir ievēlēta Rīgā leģendāra prostitūta!”: no partijas “Stabilitātei!” par deputāti kļuvusi sieviete ar apšaubāmu reputāciju. Centrālās vēlēšanu komisijas dati liecina, ka tagadējā deputāte Glorija Grevcova, liela daļa sabiedrības Grevcovu pazīst gan kā videoblogeri un “tiktokeri”, kas “aizstāv krievu tiesības”, kā arī internetā netiek slēpts – viņa ir “pazīstama” intīmo pakalpojumu sniedzēja.
    Socvietnē “Twitter” kāds raksta: “Apsveicu šodien arī visus Glorijas ilggadējos sadarbības partnerus. Var sākt domāt par aizvaidzīša nozares lobēšanu nopietnā līmenī. Es tomēr būšu tiešāks – Latvijas Republikas parlamentā ir ievēlēta Rīgā leģendāra prostitūta.”

  • 0
    reku 07.10.2022, 04:29:00

    Te būs spēkā vecais teiciens-abi labi,bāz tik maisā!

  • -6
    Latvija pāri visām! 08.10.2022, 19:22:28

    Nolādēts ikviens, kas piedalīsies koalīcijā ar pakariņu.
    Jo tad Latvijas valstij KIRDIK.

  • -6
    Latvija pāri visām! 08.10.2022, 19:26:42

    Urzula, valstī, kur pediņš ir ārlietu ministrs un lezba - iekšlietu,
    Glorija ir absolūti tradicionālo vērtību patstāve,
    neatkarīgi no tā vai apmelota
    vai izbijusi draiskule.
    Vai ne tā? :-)

  • -2
    Kurzemnieks - 09.10.2022, 21:05:28

    ...un pirmajā līmenī notiesāts kriminālnoziedznieks-vislabākais kandidāts premjera amatam!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: