Dzimumu līdztiesības uzlabošana radīs vienlīdzīgāku un labāku sabiedrību, uzskata labklājības ministrs Jānis Reirs (V), kurš no šodienas līdz rītdienai, 16.martam, piedalās ikgadējā Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) sesijā, pārstāvot Latviju augsta līmeņa diskusijās par dzimumu līdztiesības un sieviešu iespēju veicināšanu pasaulē.

Ministrs uzskata, ka Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu kopīgai pozīcijai dzimumu līdztiesības jautājumos un politikā ir būtiska loma, informēja Labklājības ministrijas pārstāve Viktorija Buraka.

"Tiesiskas un demokrātiskas valsts pazīmes ir cilvēka cieņa, brīvība, vienlīdzība un solidaritāte. Sieviešu vienlīdzīgu tiesību nodrošināšana un ekonomisko resursu pieejamība ietver visas šīs pazīmes. Rūpējoties par sieviešu situācijas uzlabošanu, mēs rūpējamies par vienlīdzīgāku un labāku sabiedrību kopumā," norādīja ministrs.

Vizītes laikā ministrs piedalīsies Nīderlandes prezidentūras organizētajā par dzimumu līdztiesību atbildīgo ministru diskusijā. Tās gaitā ministri pārrunās jautājumus, kas saistīti ar kopīgiem un mērķētiem pasākumiem ES līmenī, lai mazinātu vardarbību pret sievietēm un vardarbību ģimenē. Tāpat pārrunās nepieciešamo rīcību, lai efektīvi risinātu bēgļu un patvēruma meklētāju, īpaši sieviešu, integrāciju sabiedrībā.

Ministrs arī piedalīsies augsta līmeņa vispārējās diskusijās, kurās informēs par Latvijas situāciju un sasniegumiem dzimumu līdztiesības nodrošināšanā. Piemēram, ieviešot elastīgus bērnu aprūpes pakalpojumus ģimenes un darba dzīves saskaņošanai, veicinot tēva lomu ģimenē, mazinot uz dzimumu balstītu vardarbību, attīstot vardarbības upuru un vardarbības veicēju rehabilitācijas mehānismus, uzlabojot vardarbības novēršanas tiesisko ietvaru, kā arī novēršot diskrimināciju dažādās nozarēs.

Ilgtspējīgas attīstības ietvara veidošanā pēc 2015.gada dzimumu līdztiesība ir bijusi viena no Latvijas prioritātēm.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: