Valsts prezidents Raimonds Vējonis ir nolēmis uzņemties iniciatīvu premjera amata kandidāta izvirzīšanā.

Vējonis šādi nolēmis rīkoties, jo valdošās koalīcijas partijas nav izmantojušas iespējas vienoties par jaunu valdību. Jau nākamnedēļ prezidents pats uzrunāšot iespējamos premjera amata kandidātus.

Nešaubos, ka šajā Saeimā var izveidot stabilu un rīkoties spējīgu koalīciju, uzsvēra prezidents un piebilda, ka koalīcijā ir jābūt visām esošās valdības partijām.

Vējonis šodien neformālās sarunās tikās ar valdošās koalīcijas partijām - "Vienotību", Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) un "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK), kuras kopš Laimdotas Straujumas (V) paziņojuma par demisiju trīs nedēļas neauglīgi ir mēģinājušas veidot jaunu valdību.

Prezidents bija izteicis partijām aicinājumu piedāvāt premjera amata kandidātus un iespējamos koalīcijas modeļus, taču neviena no partijām par šādu rīcību neizšķīrās. "Vienotības" iekšējā balsojumā ar balsu vairākumu virzīšanai uz premjera amatu ir atbalstīta partijas līdere Solvita Āboltiņa, bet oficiāli izvirzīta viņa nav, ZZS ir minējusi vairākus iespējamos kandidātus, taču nav vēlējusies uzņemties atbildību savu kandidātu nosaukt pirms "Vienotības", savukārt VL-TB/LNNK ir paziņojusi, ka pašlaik premjera amata kandidātu no savām rindām piedāvāt nedomā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: