Partijai "Vienotība" kā lielākajai centriski labējai partijai Saeimā ir jādod iespēja pirmajai izvirzīt savu Ministru prezidenta amata kandidātu, Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) pagaidām atliekot savas kandidatūras virzīšanu, šodien sacīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks un valdes loceklis Ingmārs Līdaka.

Politiķis uzsvēra, ka tas ir viņa personīgais viedoklis un ka ZZS šodien valdes un Saeimas frakcijas kopsēdē politiskais spēks var vienoties arī par citu pozīciju.

Viņš neizslēdza iespēju, ka "Vienotība" varētu vienoties par tās līderes Solvitas Āboltiņas virzīšanu premjera amatam, piebilstot, ka nebūtu loģiski, ja iekšējā balsojuma apkopošana partijas iekšienē prasītu vēl kādu laiku.

Līdaka skaidroja, ka, ja līdz gada beigām būs izvirzīts tikai viens premjera amata kandidāts, piemēram, no "Vienotības", tad Valsts prezidentam Raimondam Vējonim būs jāpieņem lēmums, ņemot vērā ierobežoto kandidātu skaitu. Lai Vējonis varētu izšķirties, piemēram, par Āboltiņas nominēšanu, ja "Vienotība" viņu virzītu, šai kandidatūrai par labu būtu jāpārliecina nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, norādīja politiķis.

Viņš akcentēja, ka, ja "Vienotības" kandidatūra pēc izvirzīšanas negūtu atbalstu, tad gan šim politiskajam spēkam par premjera posteni būtu jāaizmirst un savu kandidātu varētu virzīt ZZS.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: