Latvija jau piedalās cīņā pret teroristisko grupējumu "Islāma valsts", šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" teica aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS).

Komentējot informāciju par iespējamu Latvijas karavīru nosūtīšanu cīņai pret šo teroristisko grupējumu, ministrs uzsvēra, ka Latvija jau ir iesaistījusies šajā cīņā, veicot iemaksas speciālā fondā. "Esam to 65 valstu grupā, kas jau ir koalīcijā, kas cīnās pret "Islāma valsti"," skaidroja Bergmanis.

"Uz Sīriju mēs nebrauksim un nekarosim, bet varētu turpināt to, ko darām Afganistānā un Mali - iesaistīties apmācību procesā. Varētu iesaistīties Irākas armijas apmācībā, lai viņi spētu pretoties "Islāma valstij"," pieļāva Bergmanis, uzsverot, ka diskusijas par šādu iespēju ir sākušās.

Bergmanis uzskata, ka Latvijai ir ļoti labs apmācības līmenis un pieredze šajā jomā, līdz ar to valsts var palīdzēt veidot bruņotos spēkus valstīs, kur tie nav tik attīstīti.

Viņš arī atgādināja, ka gala lēmumu šajā jautājumā pieņems parlaments.

Patlaban AM meklē, kādu ieguldījumu Latvija varētu sniegt, lai palīdzētu risināt problēmas Irākā, Sīrijā un citviet. Viens no risinājumiem, ko varētu piedāvāt apspriešanai parlamentam, ir Latvijas instruktoru nosūtīšana uz Irāku ASV vai Dānijas kontingentu sastāvā. Instruktori kaujas operācijās nepiedalītos, bet palīdzētu Irākas armijas apmācībā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: