Valsts prezidents Raimonds Vējonis uzskata, ka valdības izstrādātais nākamā gada budžeta projekts ir vērtējams kā pašreizējiem apstākļiem normāls - tas ir mazāk vērsts uz attīstību, bet vairāk - uz "status quo" saglabāšanu.

Vējonis šorīt LNT pārmeta valdībai, ka tā nav ieklausījusies viņa un citu ekspertu un amatpersonu aicinājumos un nav izvērtējusi ministriju bāzes izdevumus, proti, nav ticis vērtēts, vai no kādām savulaik plānotām funkcijām nav jāatsakās un vai kādām funkcijām finansējums nav pārāk liels.

Politiķis atgādināja, ka pašlaik valdība sola šādu vērtēšanu veikt nākamā gada pirmajā pusgadā, un viņš cer, ka tas tiešām tiks izdarīts. Prezidents pārmeta, ka šo ceļu nav gājuši arī paši nozaru ministri, kuriem šādi varētu pavērties miljonos mērāmas iespējas jaunām iniciatīvām.

Vējoni savukārt priecē, ka valdība ir reaģējusi uz drošības aktualitātēm pasaulē un atradusi līdzekļus gan Latvijas iekšējās, gan ārējās drošības stiprināšanai.

Savukārt negatīvi Vējonis vērtē to, ka nākamajā gadā tiks palielināta virkne nodokļu, kas negatīvi ietekmē uzņēmējus un neļauj tiem uzticēties valsts nodokļu sistēmas stabilitātei.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: