Ja Latvijā ir noteiktas precīzas procedūras, kā izvērtēt patvēruma meklētāju pieprasījumus par bēgļu statusa piešķiršanu, tad neskaidrs joprojām ir kā reāli dzīvē notiks bēgļu integrācija, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Prezidents norādīja, ka ir izveidota darba grupa, kura līdz novembra beigām sagatavos priekšlikumus, kā nodrošināt latviešu valodas apmācību, dzīves un darba apstākļus un citus ar integrāciju saistītos risinājumus.

Kā uzsvēra Vējonis, Latvija, pieņemot lēmumu par 250 patvēruma meklētāju uzņemšanu, ir izvērtējusi savas iespējas, tomēr līdz šim mūsu valstij nav bijusi praktiska iespēja uzņemt lielu skaitu bēgļu un viņus integrēt sabiedrībā.

Prezidents arī pauda šaubas, vai nākotnē uzņemamo patvēruma meklētāju skaits apstāsies pie 250. "Apgalvot, ka 250 un viss, ir diezgan sarežģīti," sacīja Vējonis, norādot uz situāciju Eiropas dienvidos un citviet, kur patvēruma meklētāju skaits pēdējās nedēļas strauji pieaug. Pēc prezidenta teiktā, 250 patvēruma meklētāju uzņemšana varētu būt pagaidu risinājums nākamajiem diviem gadiem.

Vējonis arī uzsver, ka starptautiskai sabiedrībai būtu jāveido procedūras un mehānismi, kā novērst bēgļu plūsmu uz Eiropu.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: