Laimdotas Straujumas (V) vadītās valdības darba turpināšanu atbalsta 22% ekonomiski aktīvo Latvijas iedzīvotāju, interneta lietotāju, liecina tirgus un sociālo pētījumu veiktā aptauja.

Uz jautājumu, vai pašreizējā valdībā būtu nepieciešamas izmaiņas, 25% atbildējuši, ka ir nepieciešams gan jauns valdības vadītājs, gan arī citi ministri, 29% uzskata, ka būtu nepieciešama atsevišķu ministru nomaiņa, bet 9% šķiet, ka būtu jāmaina tikai valdības vadītājs. Viedokļa šajā jautājumā nav 15% respondentu.

Pašreizējās valdības darbu biežāk kā citi atbalsta iedzīvotāji vecumā no 55 līdz 65 gadiem (31%), latvieši (38%), mājsaimniecības, kurās ir 5 un vairāk cilvēki (36%), Pierīgā (34%), Latvijas mazpilsētās (32%) un laukos dzīvojošie (31%).

Valdības vadītāja un ministru nomaiņu biežāk atbalsta cittautieši (38%), tie, kas strādā algotu, fizisku darbu (34%), bezdarbnieki (51%), kā arī Rīgā dzīvojošie (31%). Savukārt atsevišķu ministru maiņu biežāk atbalsta jaunieši vecumā no 18 līdz 24 gadiem (40%). Tikmēr iedzīvotāju viedoklis par valdības vadītāja maiņas nepieciešamību ir līdzīgs dažādās sociāli-demogrāfiskajās grupās.

Interneta aptauja veikta laikā no 6. līdz 17.augustam, aptaujājot 809 ekonomiski aktīvos Latvijas iedzīvotājus, interneta lietotājus, vecumā no 18 līdz 65 gadiem.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: