Grieķija un starptautiskie kreditori pēc gara sarunu maratona otrdien panākuši vienošanos par daudzu miljonu vērto palīdzības programmu, vēsta avots valdībā.

"Vienošanās tika panākta," sacīja avots. Savukārt cita augsta amatpersona norādīja, ka šodien vēl apspriežamas "sekundāras detaļas".

Grieķijas finanšu ministrs Eiklīds Cakalots sacījis, ka ar kreditoriem vēl jāpārrunā "divas trīs nelielas lietas".

Vienošanās starp Atēnām un starptautiskajiem kreditoriem nodrošinās Grieķijas palikšanu eirozonā un novērsīs valsts bankrotu.

Atēnām jāpanāk vienošanās par trešo tautsaimniecības glābšanas programmu līdz 20.augustam, kad tai ir jāatmaksā 3,4 miljardi eiro Eiropas Centrālajai bankai.

Grieķija piekritusi jauna, neatkarīga privatizācijas fonda darbībai un nosacījumiem, kā tiks pārvaldīti nelabvēlīgie banku aizņēmumi.

Iepriekš naktī tika ziņots, ka Grieķija un kreditori vienojušies par galvenajiem budžeta rādītājiem.

Atēnas apņēmušās panākt, ka primārais iekšzemes kopprodukta deficīts 2015. gadā būs 0,25%, bet 2016.gadā būs neliels pārpalikums, un tas nozīmē, ka līdz tam laikam jauni fiskālie pasākumi nebūs nepieciešami, norādīja avots.

2016.gadā primārais pārpalikums - balanss, kurā nav iekļauti parādu pakalpojumi, - būs 0,5%, 2017.gadā - 1,75% un 2018.gadā - 3,5%, sacīja avots.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: