Raimonds Vējonis, stājoties prezidenta amatā, šodien Saeimā nodeva svinīgo solījumu un kopš šī brīža ir Latvijas valsts prezidents. Viņa pirmā uzruna pauda lepnumu par savu tautu un valsti, bet savā turpmākajā darbā Vējonis apņemas veicināt sasvstarpēju saskaņu starp iedzīvotājiem un vadīties pēc principa: miers baro, nemiers posta.

Pēc solījuma došanas paredzēts, ka Vējonis piedalīsies Valsts augstāko apbalvojumu pasniegšanas ceremonijā, savukārt plkst.10 piedalīsies ziedu nolikšanas ceremonijā pie Brīvības pieminekļa. Tāpat ziedus īpašā ceremonijā Vējonis noliks Brāļu kapos.

Simboliskā Valsts prezidenta amata pārņemšanas ceremonija Melngalvju namā norisināsies plkst.12, bet plkst.15 Vējonim paredzēta dalība Valsts prezidenta inaugurācijai veltītajā pasākumā.

 

LETA jau ziņoja, ka par Valsts prezidentu 3.jūnijā Saeima ievēlēja Zaļo un zemnieku savienības virzīto kandidātu Vējoni. Viņu ievēlēja piektajā balsojumā, kurā viņu atbalstīja 55 deputāti. Vējonis šajā balsošanas kārtā bija vienīgais kandidāts. Pret viņu nobalsoja 42 tautas kalpi. Viens balsošanas biļetens izrādījies nederīgs, bet viens parlamentārietis nav piedalījies balsojumā. Vējonis būs piektais Valsts prezidents kopš Latvijas valsts neatkarības atjaunošanas un devītais kopš Latvijas valsts dibināšanas.

Preses konferencē īsi pēc ievēlēšanas Vējonis norādīja, ka šis ir ļoti nozīmīgs laiks, jo situācija ir būtiski mainījusies. "Ja robeža būs droša, Latvijai ir potenciāls attīstīties, piesaistīt investīcijas. Tas dos pamatu ekonomiskajai drošībai, kas ļaus mums būt arī sociāli drošiem," uzsvēra Vējonis.

 

Tāpat Vējonis uzsvēra, ka arī labi apmaksātas darbvietas ir viņa mērķis. "Mēs vēlamies radīt tādu uzņēmējdarbības vidi Latvijā, kas stimulētu labi apmaksātu darbvietu rašanos, apturot iedzīvotāju aizbraukšanu no Latvijas. Plānoju strādāt šajos galvenajos režīmos, mazinot nevienlīdzību," klāstīja jaunievēlētais prezidents.

 

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka visām politiskajām partijām jāstrādā kopā, lai panāktu turpmāku Latvijas valsts attīstību. "Ir jāveido konsultatīvās padomes. Es esmu gatavs pieņemt arī nepopulārus lēmumus, virzot tos valdībā, jo mums ir sasāpējušas problēmas izglītības un veselības jomās. Ne vienmēr politiķi ir gatavi uzņemties atbildību. Es esmu gatavs šos jautājumus virzīt, citādi mēs nonāksim pie situācijas, ka kaut kādā brīdī konkrēto situāciju nebūs iespējams vērst par labu," pauda Vējonis.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: