Centrālā vēlēšanu komisija šodien lems, vai reģistrēt parakstu vākšanai likumprojektu par valsts amatpersonu materiālo atbildību.

Centrālā vēlēšanu komisija šodien plkst.12.00 lems, vai parakstu vākšanai reģistrēt biedrības "Atvērtās pārvaldības partnerība Latvijā" šā gada 9.aprīlī iesniegto likumprojektu "Par Saeimas deputātu, ministru un valsts sekretāru personisko materiālo atbildību", informē CVK Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

 

Likumprojektu ar šādu nosaukumu biedrība CVK bija iesniegusi jau šā gada 20.februārī, taču 2.aprīlī CVK nolēma, ka likumprojekts nav uzskatāms par pilnībā izstrādātu un tādēļ to nevar reģistrēt parakstu vākšanai. Likumprojektā bija tikai viens pants, kas paredzēja, ka "Saeimas deputāti, ministri, parlamentārie sekretāri, valsts sekretāri un valsts sekretāru vietnieki ir personīgi materiāli atbildīgi par zaudējumiem, kas radušies kā sekas lēmumiem, kurus pieņēmušas, parakstījušas vai vizējušas šīs amatpersonas".

 

9.aprīlī biedrība CVK iesniedza jaunu likumprojekta redakciju, kas ir papildināta ar vēl vienu pantu, paredzot noteikt, ka "materiālās atbildības piemērošanas kārtību izstrādā Ministru kabinets atsevišķa likumprojekta veidā, kuru iesniedz Saeimā sešu mēnešu laikā".

 

Atbilstoši likumam "Par tautas nobalsošanu, likumu ierosināšanu un Eiropas pilsoņu iniciatīvu" CVK ir jāpārliecinās, vai iesniegtais likumprojekts ir uzskatāms par pilnībā izstrādātu pēc formas un satura. Izskatot iesniegto likumprojektu, CVK var pieņemt vienu no šādiem lēmumiem - reģistrēt likumprojektu parakstu vākšanai, noteikt termiņu likumprojektā konstatēto trūkumu novēršanai vai atteikt likumprojekta reģistrāciju. Lēmums CVK jāpieņem 45 dienu laikā no likumprojekta iesniegšanas dienas.

 

CVK sēde notiks Rīgā, Smilšu ielā 4, un būs atklāta plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem.

 

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: