Maija pēdējā piektdienā – 29. maijā – ventspilniekus aicinās uz nu jau par tradīciju kļuvušo piektdienas pastaigu „Iznāc vakara gaismā”, kad kultūras un atpūtas pasākumi notiks lielākajos pilsētas laukumos. Īpaši saistoša programma Rātslaukumā no plkst. 22.00 līdz 1.00 Kinonakts ietvaros gaida kinomīļus.

Vispirms būs iespēja noskatīties šogad iznākušo režisora Sandija Semjonova veidoto dokumentālo filmu „Leģenda Dinamo” – par to, kā rodas hokeja personības un dzimst hokeja leģendas – Helmuts Balderis, Mihails Vasiļonoks, Juris Reps, Artūrs Irbe u.c. Šī filma ir par hokeja leģendas Sanda Ozoliņa pēdējo sezonu un Arta Ābola pirmo sezonu galvenā trenera amatā, kā arī par līdz šim veiksmīgāko Rīgas Dinamo sezonu KHL. „Mēs būsim komandas pirmsspēles sapulcē, kuras parasti neļauj filmēt. Mēs būsim tik tuvu komandai kā neviens,” apgalvo filmas veidotāji.

 

Otra filma, kuru varēs noskatīties piektdienas pastaigas „Iznāc vakara gaismā” ietvaros, ir pērnā gada sensācija latviešu kino jomā – mākslas filma „Izlaiduma gads”. Režisora Andra Gaujas filma stāsta par jauno skolotāju Zani, kura pēc piedzīvotas vilšanās personiskajā dzīvē ar visdziļāko entuziasmu pievēršas savai audzināmajai klasei – nepakļāvīgiem jauniešiem no sociāli nelabvēlīga Rīgas rajona. Aktrises Ingas Alsiņas atveidotajai skolotājai izdodas panākt klasē saskaņu, taču skolēnu cieņa un draudzība pārtop greizsirdībā un dusmās, kad sievietē iemīlas Makss, viens no jauniešiem.

 

Ieeja Kinonakts pasākumā – bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: