Saeima pirmajā lasījumā atbalstīja grozījumus Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kas paredz administratīvo atbildību un naudas sodu noteikšanu personām, kuras apzināti mainījušas transportlīdzekļa nobraukuma rādītājus.

Likumprojekts par transportlīdzekļa odometra rādījumu izmainīšanu, palielinot vai samazinot odometra uzskaitīto transportlīdzekļa nobraukumu, fiziskajām personām paredz naudas sodu līdz 100 eiro, bet juridiskajām personām - līdz 1000 eiro.

Tāpat administratīvā atbildība plānota par odometra rādījumu izmainīšanas pakalpojuma piedāvāšanu (reklamēšanu). Naudas sods fiziskajām personām plānots līdz 200 eiro, bet juridiskajām personām - līdz 2000 eiro.

Priekšlikumus izstrādājis deputāts Kārlis Seržants (ZZS), un tos Saeimā iesniedza arī citi ZZS deputāti - Ingmārs Līdaka, Edgars Putra, Jānis Trupovnieks un Juris Vectirāns. Saeimai par šiem grozījumiem vēl būs jālemj otrajā un trešajā lasījumā.

Lai šī norma nebūtu tikai deklaratīva, tā jāvērtē un jāpilnveido. Tieslietu ministrijas speciālistiem darba grupā, kas strādā ar administratīvo pārkāpumu kodeksu, un arī citiem iesaistītajiem esam devuši divu mēnešu termiņu priekšlikumu izstrādei, norāda komisijas vadītājs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: