Pamatojoties uz Finanšu ministrijas atzinumu, valdība šodien tomēr neatbalstīja ideju piemērot pārtikai samazināto pievienotās vērtības nodokli.

Latvijas Darba devēju konfederācijas pārstāve Inese Olafsone valdības sēdē atzina, ka, lai arī valsts finansiālā situācija patlaban neatļauj samazināt PVN pārtikai šobrīd, šo jautājumu tomēr nevarētu noņemt no dienaskārtības pavisam un atgriezties pie tā, kad būs iespējams.

Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas vadītāja Ināra Šure FM ziņojumu nodēvēja par subjektīvu, jo tajā netika ņemti vērā citi pētījumi par PVN mazināšanu pārtikai, kuros, piemēram, secināts, ka, samazinot PVN pārtikai, ēnu ekonomika pārtikas nozarē samazinātos par 8%. Tāpat Šure pārmeta ministrijai, ka tā ziņojumu nav saskaņojusi ar nozari.

Valdība šodien uzklausīja Finanšu ministrijas (FM) informatīvo ziņojumu "Par samazināto PVN likmi pārtikai vai atsevišķām pārtikas preču grupām un fiskālo ietekmi uz valsts budžetu" un lēma neatbalstīt priekšlikumu piemērot pārtikai samazinātu PVN likmi.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: