Nākamajā mācību gadā Ventspils novadā neviena skola netiks slēgta vai reorganizēta, atzīst Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks.

Šogad domē tika izveidota komisija, kurai jāizstrādā novada izglītības iestāžu tīkla attīstības koncepcija līdz 2015.gadam. Īpaši problemātiska situācija nelielā audzēkņu skaita dēļ ir Jūrkalnes un Zlēku pamatskolās, kur reorganizācija varētu notikt tuvākajos gados.

Diezgan problemātiska ir situācija vēl divās skolās: "Mēs droši nevaram zināt, kas tālākajos gados notiks gan ar Ances, gan ar Puzes pamatskolu".

"Līdz 2015.gadam varētu notikt šo skolu reorganizācija, bet ne likvidācija. Šajā komisijas lēmumā teikts, ka katru gadu oktobrī komisija sagatavos priekšlikumus, lai ierosinātu tos deputātiem izskatīšanai. Nākamajā mācību gadā mums saglabāsies viss tas pats, kas ir pašlaik, bet 2012./2013.mācību gadā kāda no mazajām skolām var tikt reorganizēta. Reorganizācija varētu izpausties tā, ka, piemēram, saglabātu jaunākas klases, bet 7.- 9.klašu vai 5.-9.klašu skolēniem tiktu nodrošināts transports, lai aizvestu uz citu skolu," informēja Mucenieks.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: