Otrdien 18 Piltenes bibliotēkā notiks dokumentālo grāmatu autora Imanta Liepiņa tikšanās ar lasītājiem — par dokumentālo literatūru un svaigākajiem notikumiem Ukrainā.

Imants Liepiņš ir dokumentālajā žanrā strādājošs autors un žurnālists, sarakstījis sešas grāmatas. Viena no tām ir «UKRAINA. Dzīvība, nāve un iekšējā revolūcija: aculiecinieka stāsts» («Jumava», 2015.), kurā autors ielicis paša redzēto un fotografēto gan Eiromaidanā, gan Krievijas anektētajā Krimā, gan karadarbības zonā Donbasā, ieskaitot Doņeckas lidostu.

«Mana specialitāte ir literatūra, kas balstīta uz patiesiem faktiem,» saka autors. «Strādājot Ukrainā kā Neatkarīgās Rīta Avīzes speciālkorespondents abās barikāžu (un pēc tam — frontes) pusēs, es savācu tādu informācijas apjomu, ka to varēja ielikt tikai grāmatā. Lai darbu sarakstītu, nācās pavadīt laiku gan kopā ar ukraiņu nacionālistiem, gan Doņeckas separātistiem. Tagad, tiekoties ar lasītājiem, es rādu fotogrāfiju sērijas, no kurām tikai daļa ir iekļauta grāmatā — ir bildes, kuras presē nemaz nav iespējams publicēt, jo tās ir pārāk šausminošas.»

Autors saka paldies Ventspils Starptautiskajai rakstnieku un tulkotāju mājai, bez kuras palīdzības daudzas izcilas latviešu (un ne tikai latviešu!) autoru grāmatas diez vai būtu tapušas.

Citu Imanta Liepiņa darbu vidū ir arī «Nāvējošie gaisa dārzi» (pētījums par Zolitūdes nelaimi; «Dienas Grāmata», 2016.), kā arī viņš piedalījies tikko iznākušās grāmatas jauniešiem «Latvijas Leģendas» («Jumava», 2016.) sarakstīšanā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: