Dažkārt brīnumi notiek ne tikai pasakās.  Šogad agrais pavasaris atnesis brīnumainas pārvērtības vienā no Ventspils novada pagastiem – Popē, kas no aizmirstībai lemta pabērna pamazām kļūst par iedvesmas stāstu, kuru savās sarunās arvien biežāk piemin ļaudis visā Latvijā.  

 

Vairākiem procesiem saplūstot un veidojot jaudīgu laika upes straumi, atdzimst Popes estrāde un Popes muižas vēsturiskajā Zirgu stallī tiek veidots Radošuma centrs, kur, pulcējoties kopā gan pašiem popiņiem, gan Popes kalna draugiem no tuvākas un tālākas apkaimes, virmos īsta un dzīva dzīve.

Dace Vašuka, viena no biedrības "Popes muiža" dibinātājām, stāsta: "Esam iesnieguši vairākus projektus, tuvākajās dienās gaidām atbildes gan no Sabiedrības integrācijas fonda, gan no Valsts kultūrkapitāla fonda. Jūnija sākumā kļūs skaidrs, vai iegūsim finansējumu Latvijas mobilā telefona projektu konkursā un varēsim veikt pirmā posma darbus Popes estrādes skatītāju sēdvietu sakārtošanā. Savukārt finansējumu Popes sabiedriskajam centram plānojam piesaistīt no Eiropas fondiem, sponsoriem un priecāsimies par iedzīvotāju atbalstu darbos, kur vajadzīga nevis liela nauda, bet čaklas rokas un radošas idejas. Darba vēl  ļoti daudz, esam pašā sākumā, bet ticam,  ka vēsturiskais Zirgu stallis jau līdz Latvijas simtgadei vērs durvis apmeklētājiem."

Divās biedrības "Popes muiža"  organizētajās talkās kopā nākuši un spēkus apvienojuši vairāk nekā simts Popes draugi - sakopta estrādes apkārtne un muižas parks, iestādītas jaunas liepiņas Popes vēsturiskajās alejās.

Kā jau brīnumpasakās, neviens īsti nezina to precīzo laiku un vietu, kad stāsts sācies. Tomēr dziļi simboliska nozīme ir uzrunāto Latvijas dziesminieku jāvārdam - Popes kalna un popiņu uzrunāti, viņi lēma kāpt kalnā jau šovasar.

18.-19. augustā - Pilnmēnesī - dziesminieki pirmo reizi pulcēsies Ventspils novada augstākajā vietā – Popes pilskalnā. Dziesminieku VĀRTI Popes estrādē  vērsies ar lielkoncertu, bet pusnaktī senajā pilskalnā tiks iedegti ugunskuri - to tuvumā līdz pat piektdienas mijkrēslim ziedēs dziesmas, stāsti un cilvēki.

Nobalsot par Popes estrādes brīnumaino atdzimšanu, tāpat kā par citiem Ventspils novada projektiem, LMT mājas lapā vari arī Tu.


Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Dināra 23.05.2016, 18:55:03

    Un ko novada dome dara šī objekta atjaunošanā? Solīja tik, ka iegādās un atjaunos. Nu kad divus gadus estrāde jau ir par baltu velti atdāvināta, tad nezin, ko lai dara ar solījumiem. Visi projekti atbalstāmi, bet skaidrs, ka Popes estrādes atjaunošana ir nesalīdzināmi vērtīgāks ieguldījums novada sadzīves un kultūras jomu sakārtošanā.

  • 0
    Kuršu skaistule 23.05.2016, 19:07:26

    Visvairāk priecē un dod cerību uz izdošanos tas, ka ideja un darbs nāk brīvprātīgi, nevis no pašvaldības. Ka tā ir pašu iedzīvotāju ierosme.
    Jau gaidu vasaras koncertus!!!

  • 0
    janix 04.06.2016, 21:07:38

    super projekts laikam izdevas jo popiņi labi balsoja

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: