Tārgalē pirmo reizi tika aizvadīts Ventspils novada čempionāts 3x3 basketbolā jauniešiem, kurā uzvaras laurus jaunākajā vecuma grupā plūca Ugāles, bet vecākajā – Tārgales spēlētāji.

Novada 3x3 (trīs pret trīs) basketbola čempionāts norisinājās divās vecuma grupās – līdz 16 gadiem un vecāki. Šoreiz lielākā komandu pārstāvniecība bija jaunākajā grupā, kur dalību ņēma piecas vienības: "Ugāle", "Jūrkalnieši", "Blāzma", "Ventava" un "Tārgales pamatskola". Vispirms komandas aizvadīja viena apļa grupu turnīru, pēc tam notiks izslēgšanas spēles, kurās arī tika noteikts galējais vietu izkārtojums. Izcīnot uzvaras visās grupu spēlēs, labāko rezultātu tajā sasniedza ugālnieki, kas ar 11:2 pieveica "Jūrkalniešus", ar 8:2 "Blāzmu", ar 4:2 "Ventavu" un ar 10:0 "Tārgales pamatskolu". Savukārt otrajā vietā ierindojās "Ventava", trešajā "Blāzma", bet ceturtajā un piektajā attiecīgi "Tārgales pamatskola" un "Jūrkalnieši". Sekojošajās izslēgšanas cīņās finālā iekļuva abas favorītes – "Ugāle" un "Ventava", kuru duelī šoreiz krietni pārāki bija ugālnieki, kas guva uzvaru ar 11:3. Čempionu godā tika Jānis Pēteris Pečaks, Marians Ročans un Ēriks Lukašs. Spēlē par bronzas medaļām "Blāzma" ar 8:1 pieveica Tārgali.

Īpaši spraigas cīņas tika aizvadītas vecākajā grupā, kur spēkiem mērojas Tārgales, Ventavas un Ugāles jaunieši, kas savā starpā izspēlēja divu apļu turnīru. Sīvo komandu spēkošanos vislabāk apliecināja uzrādītie rezultāti, kur no zaudējuma rūgtuma neizdevās izvairīties nevienai no komandām. Abās spēlēs, pārspējot Ventavu (9:7 un 10:4), kā arī dalot uzvaras uz pusēm ar Ugāli (10:11 un 11:2), zelta medaļas izcīnīja Tārgales basketbolisti: Roberts Kukainis, Jānis Ruska, Jānis Andersons un Krists Svārups. Sudraba godalgas ieguva ventavnieki, kas abos mačos ar 9:5 un 9:8 pieveica ugālniekus, kas šoreiz palika trešajā vietā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: