Ventspils novada kultūras darbinieces šoruden nāk ar jaunu ideju – kultūras un tautas nami apmeklētājiem būs atvērti netradicionālā laikā – vakarā un naktī. Praktiski visās kultūras iestādēs šis pasākums sāksies 9. oktobra vakarā, izņemot Pilteni, kur tas notiks nedēļu vēlāk.

Iecere par šādu netradicionālu pieeju, informē Ventspils novada pašvaldības Kultūras nodaļas vadītāja Zane Pamše, radās Ugāles tautas nama darbiniecēm Kitijai Šēniņai un Anetei Kinčus, kad viņas apmeklēja profesionālās pilnveides kursus Mazsalacā: "Arī pārējās kolēģes atbalstīja šo ideju, tādēļ katra izdomāja savu kultūras namu nakts programmu, katrai ir savs piedāvājums, kā ieinteresēt apmeklētājus iestādes izrādīšanai netradicionālā diennakts laikā. Tās būs radošās darbnīcas, koncerti, mēģinājumi, spoku stāsti vai vienkārši saruna sveču gaismā pie tējas tases."

 

Piemēram, Puzē kultūras nama mazajā zālītē 9. oktobra vakarā rādīs četras filmas, turklāt to skatīšanās notiks brīvā noskaņā. Var ņemt līdzi piepūšamos matračus, istabas čības, uzkodas – visu, kas nepieciešams ērtai kino baudīšanai. Ziru kultūras namā dažāda vecuma iedzīvotājiem piedāvās spēlēt galda spēles, tiks uzklausīti priekšlikumi, kā kvalitatīvāk organizēt kultūras pasākumus, lai tie interesētu lielāku auditoriju. Usmā "Kultūrnakts ļembastā" varēs noskatīties Rudbāržu teātra izradi, būs organizētas radošās darbnīcas lieliem un maziem, gaidāmi neparasti pārsteigumi. Ugāles tautas namā "Gaisma" notiks teātra izrāde par Burbeķi, kurā būs iesaistīts gan līnijdeju kolektīvs, gan orķestris, paredzamas arī rotaļas, sadziedāšanās, vingrošana sveču gaismā un ballīte kopā ar VIA "Sienāži". Savukārt Vārvē, Sporta un kultūras centrā "Zūras", spēlēs paslēpes, lielo cirku, riču raču, dambreti, tiks likta lielā puzle un veidoti kāršu namiņi, notiks zolītes otrais posms.

 

Kultūras nodaļas vadītāja Zane Pamše paredz, ka kultūras namu nakts varētu kļūt par labu tradīciju un piesaistīt jaunus apmeklētājus kādam amatierkolektīvam, bet kāds varbūt turpmāk drošāk vērs kultūras iestāžu durvis un biežāk apmeklēs koncertus un izrādes.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: