No 2. līdz 9. februārim biedrības "12 krasti" vadītāja Evita Roģe Ventspils novada pagastos vadīs seminārus par lauku un zivsaimniecības atbalsta saņemšanas aktualitātēm programmas LEADER pasākumu gaitā 2015.–2020. gadā.

Biedrības vadītāja iepazīstinās ar biedrības "12 krasti" aktuālo informāciju, stāstīs par iepriekš īstenotajiem projektiem – to ieviešanas niansēm, biežāk pieļautajām kļūdām, veiksmes piemēriem un konsultēs, kā labāk izstrādāt un īstenot projektus.

2. februārī semināri notiks Tārgalē un Popē (sākums plkst. 11 un 14), 3. februārī – Puzē un Ancē (plkst. 11 un 14), 4. februārī – Ugālē un Usmā (plkst. 11 un 14), 5. februārī – Piltenē un Zlēkās (plkst. 11 un 14), 6. februārī – Užavā un Jūrkalnē (plkst. 11 un 14), 9. februārī – Vārvē un Zirās (plkst. 11 un 14).  

Uzskaitot veiksmīgos piemērus, Evita Roģe piemin traktoru un smago mašīnu riepu montāžas un remonta servisa izveidi Vārves pagastā, z/s "Liepas" veikumu – stādu iegādi un ābeļu dārza ierīkošanu Zirās –, nodibinājuma "Zlēku attīstības fonds" īstenoto projektu "Neturi sveci zem pūra!", nopērkot aprīkojumu – fotoaparātu, projektoru, kopētāju u.c. – interešu kluba darbības nodrošināšanai, sporta kluba "Tornado" projektu sporta laukuma iekārtošanai Piltenē, kur iegādāti hokeja laukuma borti. Minētie darbi paveikti, izmantojot Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai līdzekļus, savukārt, liekot lietā Eiropas Zivsaimniecības fonda finansējumu, i/k Doniņi 5" paplašināja tūrisma mītni "Raganas slota" Vārves pagastā, bet biedrība "Vāzuve" Vārves pagastā daudzdzīvokļu māju pagalmā izbūvēja jaunu basketbola laukumu un iekārtoja bērnu rotaļu laukumu, paveicot būtisku darbu vides labiekārtošanā.

Biedrības "12 krasti" galvenie uzdevumi ir radīt iedzīvotājiem iespēju nodarboties ar dažāda veida fiziskajām aktivitātēm, attīstot viņu garīgo un fizisko potenciālu, arī atpūtas un aktīvā dzīvesveida pakalpojumu klāstu dažādošana, izmantojot vietējos kultūrvēsturiskos un dabas resursus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: