Sākusies Ventspils novada ilgtspējīgas attīstības stratēģijas 2014.–2030. gadam projekta publiskā apspriešana. Dokumentu izstrādājusi Ventspils novada pašvaldība un SIA "Reģionālie projekti".

Ilgtspējīgas attīstības mērķis ir nodrošināt pārdomātu sociālo, ekonomisko un vides resursu izmantošanu tā, lai veidotu un saglabātu kvalitatīvu dzīves vidi esošajai un nākamajām paaudzēm. Hierarhiski augstākais pašvaldības dokuments – ilgtspējīgas attīstības stratēģija – tiek izstrādāts, ņemot vērā nacionālā un reģionālā līmeņa augstākos plānošanas dokumentus. Vietējā līmeņa attīstības un plānošanas dokumentus izstrādā saskaņā ar novada ilgtspējīgās attīstības stratēģiju.

 

Iedzīvotāji var izteikt viedokli ne tikai par attīstības stratēģijas projektu, bet arī par novada teritorijas plānojuma redakciju un vides pārskata projektu. Veidojot Ventspils novada teritorijas plānojumu 2014.–2026. gadam, izvērtēti spēkā esošie administratīvo teritoriju teritorijas plānojumi un apgabalu zonējumi, pamatojumi un struktūra. Turpmāk teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi būs pielāgoti visai novada teritorijai un apvienos šobrīd definētās atšķirīgās prasības pret būvniecību pagastu teritorijās. Teritorijas plānojuma izstrādes mērķis ir izvērtēt divpadsmit novada teritoriālo vienību teritorijas plānojumus. Dokuments ar vienotiem plānošanas principiem visai Ventspils novada teritorijai nodrošinās ilgtspējīgu attīstību, sekmēs daudzveidīgu tautsaimniecisko izaugsmi un uzlabos novada iedzīvotāju darba un dzīves vidi. Savukārt vides pārskatā analizēta un novērtēta teritorijas plānojuma īstenošanas ietekme uz vidi.

 

6. oktobrī sabiedriskās apspriešanas sanāksmes notiek Vārvē, 7. oktobrī – Popē, Puzē un Ancē, 8. oktobrī – Usmā, Ugālē un Zlēkās, 9. oktobrī – Jūrkalnē, Užavā un Zirās, 10. oktobrī – Tārgalē un Piltenē, bet 13. oktobrī – Ventspils novada domē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: