Zlēku kultūras nama vadītājas Kristīnes Zāles rīkotajās veloorientēšanās sacensībās "Iepazīsti savu novadu" Piltenes un Zlēku apkārtnē piedalījās 54 dalībnieki – arī no Ventspils un Vārves, pat Rīgas.

Apskati foto!

Rīdzinieki Aivars Zuze un Antra Didzmane par pasākumu uzzinājuši internetā un nosprieduši – tas viņiem der, jo dzīvesbiedriem patīk aktīva atpūta. "Uzlikām velosipēdus uz jumta un braucām šurp. Visvairāk piesaistīja tas, ka Zlēkās rīkoja nevis vienkāršu velobraucienu, bet notika arī orientēšanās. Es strādāju sporta klubā, tādēļ vēlējos iegūt jaunas idejas," saka Antra. Pie Kažezera satiktās piltenieces Evija Pāvala un Kristīne Lisenko, kuras iestiprinājās ar auksto zupu, teica, ka sacensību diena ir kā radīta, lai to pavadītu dabā. Jaunietēm visvairāk patikusi šaušana ar gaiseni, lai gan mērķis trāpīts vien dažas reizes.



Kontrolpunktos velobraucējus sagaidīja 32 brīvprātīgie. Šīs nebija ātrumsacīkstes, uzvarētājus nenoteica laiks un ātrums, bet kontrolpunktos iegūtā punktu summa, tādēļ dalībnieki centās precīzāk izpildīt uzdevumus. Punktus varēja sakrāt, precīzi metot šautriņas, lidojošo šķīvīti, atbildot uz jautājumiem par gotu kultūru, no akmeņiem izveidojot latviskas zīmes, no baļķa nogriežot kilogramu malkas, nosakot, kādi ārstnieciskie augi sažāvēti utt. Pēc sešu stundu brauciena, saskaitot punktus, tika secināts, ka pirmo vietu ieguva komanda "Iespējams, labākie", otro – Evija Kite, trešo – Lauru ģimene.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: