Pirmdien, 20. janvārī, Piltenē, Lielajā ielā 2a, atklās sabiedrisko dušas un veļas mazgāšanas pakalpojumu punktu.

Projekta idejas autore ir Guna Punkstiņa, kura, sadarbojoties ar Piltenes pārvaldes vadītāju Jāni Abakuku, pieteicās biedrības "Seši krasti" izsludinātajā projektu konkursā Lauku attīstības programmas 2007.–2013. gada pasākuma "Vietējās attīstības stratēģijas ieviešanai" rīcībā "Pakalpojumu pieejamība un kvalitātes celšana vietējiem iedzīvotājiem". Iniciatīvu atbalstīja arī Ventspils novada pašvaldība, tādēļ tagad ikviens Piltenes iedzīvotājs varēs izmantot dušu un izmazgāt veļu.

 

Atklājot jauno pakalpojumu centru, pēc Gunas Punkstiņas teiktā, daļai iedzīvotāju, jo īpaši vecajiem ļaudīm, personām ar īpašām vajadzībām un trūcīgajiem, kuru mājsaimniecībās nav pieejamas veļas mazgāšanas un žāvēšanas ierīces un dušas, būtiski tiks atvieglota sadzīve. Centrs ierīkots pašvaldībai piederošā ēkā, kurā ir ģimenes ārsta prakse, aptieka un frizētava, tādējādi iedzīvotāji pie reizes varēs nokārtot arī citus jautājumus. Pakalpojumu centrā Piltenē uzstādītas divas veļas mašīnas ar žāvētāju, kurās var ievietot deviņus kilogramus veļas, un viena, kurā var ielikt piecus kilogramus veļas. Ir trīs dušas, viena pielāgota cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

 

Ventspils novadā ir pieci sabiedriskās dušas un veļas mazgāšanas pakalpojumu punkti: divi atrodas Vārves pagastā, pa vienam Ugālē, Ancē un Piltenē. Kopš gada sākuma šie punkti ir Sociālā dienesta pakļautībā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: