Īstajā svētku dienā, 18. novembrī, visi aicināti uz Pilteni, kur plkst. 14 luterāņu baznīcā notiks dievkalpojums, bet plkst. 15 Kultūras namā pasniegs 17 Ventspils novada pašvaldības apbalvojumus – Goda, Atzinības un pateicības rakstus.

Pasākuma noslēgumā uzstāsies Intars Rešetins un Ieva Pļavniece.

 

Tārgalē dzīvojošās politiski represētās personas 14. novembrī aicinātas uz svinīgu pieņemšanu un svētku koncertu Tārgales pagasta pārvaldē, bet 15. novembrī notiks valsts 95. gadadienai veltīts koncerts "Latvija zied, ja tēvu dziesmu dzied." Uzstāsies Tārgales pamatskolas dziedātāji un dejotāji, Tārgales sieviešu vokālais ansamblis "Ziedu laiks" un ciemiņi no Ventspils – sieviešu koris "Lība" un sieviešu vokālais ansamblis "Rudens roze."

 

Usmā14. novembrīRubeņa bataljonaapmetnes vietā, pie "Ilziķu" mājām, notiks 1944. gada kauju atceras pasākums, lāpu gājiens un svētku vakariņas, bet Ugālē, pie Rubeņa bataljona muzejā, šajā vakarā iedegs piemiņas ugunskuru, rādīs muzeja jaunieguvumus, paredzētas diskusijas. Pie piemiņas ugunskura līdz 18. novembrim būs diennakts sardze.

 

Puzē, Jūrkalnē un Užavā Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienai veltīts pasākums notiks 15. novembrī, Ancē – 17. novembrī. Šajā dienā paredzēts svētku koncerts, kurā uzstāsies Ventspils Mūzikas skolas audzēkņi, bet 18. novembrī Ances pamatskolā iedegs svecītes. Ugālē 16. novembrīnotiksvalsts svētku koncerts "Mana zeme ir mans spēks un vājums!" Popē koncerts būs 17. novembrī. Zirās un Zlēkās svinīgie pasākumi plānoti 16. novembrī. Vārvē, sporta un kultūras centrā "Zūras", 16. novembrī valsts proklamēšanas gadadienai veltītajā svinīgajā pasākumā paredzēta arī apbalvojuma "Pagasta cilvēks 2013" pasniegšana. Šoreiz to saņems deviņas personas.

 

Sveicot iedzīvotājus svētkos, Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks saka: "Lielākā dāvana savai valstij ir cieņa pret to. Lai Latvijas dzimšanas diena katram no mums ir gaišs un priecīgs notikums! Lai katrās mājās ienāk labestība un gaišums, jo Latvija mūs ir ielūgusi uz savas dzimšanas dienas svinībām. Novēlu visiem novada ļaudīm būt uzņēmīgiem, enerģiskiem, apzinīgiem un radošiem, lai katrs mūsu labais darbs veido stipru ģimeni, novadu un valsti!"

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: