Ceturtdien novada domē izsludināta ārkārtas sēde. Tajā plānots apstiprināt saistošos noteikumus par nekustamā īpašuma nodokļa piemērošanu Ventspils novada administratīvajā teritorijā 2013. gadā.

Novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks informē, ka saistošie noteikumi noteiks nekustamā īpašuma nodokļa pieaugumu un nodokļu maksāšanas paziņojuma piespiedu izpildes termiņu. Pirmo reizi paredzēts noteikt papildus nodokli par vidi degradējošām, sagruvušām un cilvēku drošību apdraudošām ēkām – 3 % apmērā no ēkas kadastra vai būves piekritīgās zemes vērtības (likums paredz piemērot lielāko summu).

Mucenieks informē, ka pašvaldības Būvvalde pagājušajā gadā ir apzinājusi šādas degradējošas ēkas visā novadā. Līdz nodokļu aprēķinam gan vēl jāveic liels darbs, tostarp jāizstrādā kārtība, kā ēku atzīt par vidi degradējošu un apdraudošu. Pašvaldība vispirms graustu īpašnieku brīdinās un dos noteiktu termiņu degradējošās ēkas iekonservēšanai vai nojaukšanai. Ja prasība netiks pildīta, tiks piemērots papildu nodoklis.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: