Laikraksta “Ventas Balss” piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Muzejam atdod senlietas

Usmas pagasta iedzīvotājs Arvīds Betmanis Ventspils muzejam atdevis apkārtnē atrastās senlietas. To vidū ir arī daži vērtīgi atradumi, kas atspoguļo vēstures notikumus. Vēsturniekus Ingrīdu Štrumfu un Armandu Vijupu visvairāk ieinteresēja nelielais no zemes izraktais sudraba latu depozīts.

Vilks pieļāvis kļūdu, čeki paliks nemainīgi

Pārspīlētās prasības kases čekiem un administratīvā sloga pieaugums uzņēmējiem, ko radījis jaunais PVN likums, tomēr esot Finanšu ministrijas kļūda. Tā nekavējoties tiks labota, sola atbildīgais ministrs.

 

2.lpp. Viedoklis: “Ak, akcijas! ”, laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Pircēji jau ir pieraduši, ka Lieldienās, Ziemassvētkos, Līgo svētkos un arī citos svētkos vai ikdienā precēm veikalos ir atlaides. Ieraugot uzrakstu Akcijas prece man nāk smiekli. Pēc akciju regularitātes un cenu atlaižu apjomiem vairāk nekā desmit gadu garumā daudzām precēm teorētiski vajadzētu būt bez maksas. Bet notiek pretējais, cenas kāpj.»

3.lpp.

Siltināšana samazina siltuma patēriņu

Vienīgais glābiņš no ārkārtīgi lielajiem apkures rēķiniem ir renovēt un siltināt dzīvojamās mājas. To pierāda siltināto un nesiltināto māju apkures rēķinu starpība. Savukārt nesiltināto māju iedzīvotāji uztraucas, vai tas neveicinās vēl lielāku rēķinu sadārdzinājumu.

Neuzmanība aprauj dzīvību

Traģiskā avārijā bojā gājusi 55 gadus veca sieviete. Viņa ar savu auto burtiski paskrēja zem smagās automašīnas. Cietis arī pasažieris.

Valdība rīkojas bezatbildīgi

Valdība pilnībā novērsusies no komunālo pakalpojumu un garantēto minimālo ienākumu pabalstu līdzfinansēšanas, noveļot šīs rūpes uz pašvaldības pleciem. Ventspils mērs uzskata, ka tāda valdības pozīcija ierobežo cilvēku tiesības uz mājokli.

4.lpp. Ūdeka informē

5.lpp. - 6.lpp. TV Programma

7.lpp. Izglītība. Iegūst paraugskolas statusu

Ventspils 2. pamatskolai šonedēļ piešķirts SMART paraugskolas (SMART Showcase) statuss, un tā kļuvusi par metodisko centru moderno tehnoloģiju izmantošanā.

Pašvaldība ieguldīs jaunās tehnoloģijās

Mācību process kļūs modernāks visās pilsētas izglītības iestādēs – pašvaldība plāno iegādāties modernās tehnoloģijas gan skolām, gan bērnudārziem.

8.lpp. Sports. Līderiem kārtējais zaudējums

Ventspils 11. kērlinga čempionātā notikušas otrā apļa otrās un trešās kārtas spēles, kurās jau otro zaudējumu pēc kārtas piedzīvojušas abas līdervienības – Arbo un Quattro.

Bergmaņi – ceturtie Alūksnes rallijā

Teicami šīs sezonas pirmajā rallijā, kas notika Alūksnē, startēja brāļi Edijs un Kārlis Bergmaņi – viņi izcīnīja augsto ceturto vietu absolūtajā kopvērtējumā, bet savā klasē (4 WD Open) bija pārliecinoši ātrākie.

Volejbolisti turpina uzvaras gājienu

Latvijas volejbola 1. līgas čempionāta spēlē uzvaru izcīnījuši VK Ventspils volejbolisti, kas izbraukumā neatstāja nekādas cerības RVS/Lāse juniors spēlētājiem, pārspējot viņus ar 3:0. Turklāt šis mūsējiem bija jau 11. (!) panākums pēc kārtas.

9.lpp.

Vēstures liecība nejauši uzietā gleznā

Pagājušā gadsimta pirmajā pusē Ventspilī dzīvojošā Viktora Treilanda (Treulanda) glezna, kurā viņš attēlojis plašo Ventspils panorāmu – kāda tā bijusi pagājušā gadsimta 30. gadu vidū –, savulaik nejauši tika uzieta garāžā, kur tā bijusi piestiprināta pie sienas ar naglām un koka līstītēm. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: