Un tā, filmu veidotāju visu tverošās roķeles tomēr tikušas pie kārtējā klasikas gabala, un, nolemjot atsvaidzināt savulaik tik populāro seriālu A komanda (1983), kinoļaudis mums sagādājuši sezonas labāko asa sižeta piedzīvojumu komēdiju. Punkts.

A komandas oriģinālā seriāla fanus galvenokārt satrauca aktieru sastāvs. Jo uzdevums nebija no vieglajiem – izvēlēties ne mazāk kolorītus aktierus, kas spējīgi nospēlēt vecās gvardes līmenī – kā Džordžs Pepards, Dvaits Šulcs, Misters Tī un Dirks Benedikts. Un aktieru sastāvs izdevās tiešām lielisks! Šķiet, it kā Laiems Nīsons, Bredlijs Kūpers, Kvintons Džeksons un Šarlto Koplejs visu dzīvi būtu spēlējuši A komandas personāžus – brašo pulkvedi Hanibālu Smitu, harismātisko leitnantu Smukulīti Peku, neprātīgo pilotu Merdoku un, protams, bandītisko B.A. Barakusu. Bravo!

Ļoti grūti izcelt galveno A komandas plusu – filma paiet vienā elpas vilcienā, 118 minūtes aizrit nemanot, turklāt pilnīgi nekas nekaitina. Džo Karnahana jaunā filma var lepoties ar lieliskām un neticami oriģinālām ekšen scēnām – te minami gan lidojums uz tanka (!), gan krusa ostā no milzīgiem konteineriem, gan galvu reibinošas piruetes ar helikopteru un daudz, daudz kas cits. Kaut visiem scenāristiem un režisoriem būtu tāda fantāzija! Tas viss vēl papildināts ar atbilstošu devu lieliska un nebūt ne banāla humora.

Ķīmija starp personāžiem tiešām strādā, un kā vēl! Daudzus dialogus, kas noris starp galvenajiem varoņiem, droši var sadalīt citātos un smīdināt draugus, līdz tie vai plīst no smiekliem.

Taču visvairāk iepriecināja scenārijs – filmā pastāstītajā stāstā praktiski nav sižeta pārrāvumu un brāķa. Sekot darbības attīstībai ir tiešām interesanti, turklāt intriga saglabājas līdz pat beigu titriem. Tādu interesi par sižetu rada tiešām gudru un harismātisku ļaundaru esamība, kas mūslaiku vasaras grāvējiem ir diezgan liels retums. Turklāt loģika un konsekvence saskatāma ne tikai antagonistu un protagonistu, bet arī otrā plāna aktieru darbībā, kas šādā kino jau vērtējams kā sasniegums.

Spriedums: A komanda uzņemta gaumīgi un izmaksājusi dārgi. Lielisks piemērs pirmklasīgam grāvējam ar atmiņā paliekošiem personāžiem, labu humoru un oriģinālām ekšen ainām. Palaist garām tiešām nav ieteicams.

Ko noskatīties, ja iepatikusies A komanda: Lūzeri, Neiespējamā misija 3, Aplaupīšana itāļu stilā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: